UA-49499200-1

Εκδηλώσεις από τα «Άνθη της Πέτρας» στα Λαγκάδια Αρκαδίας

31.7.2014_Εκδηλώσεις από τα «Άνθη της Πέτρας» στα Λαγκάδια ΑρκαδίαςΣειρά εκδηλώσεων στα Λαγκάδια Αρκαδίας διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 2 Αυγούστου η Κίνηση Πολιτών «Άνθη της Πέτρας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδα που στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ζητήματος των αναγκαίων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της φυσιογνωμίας των παραδοσιακών οικισμών. Εισηγητές θα είναι ο Αργύρης Πετρονώτης, αρχιτέκτων -ιστορικός, η Ελένη Μαΐστρου, Κοσμήτωρ της σχολής αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου για τα αρχαία θέατρα «Διάζωμα» και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, δήμαρχος Γορτυνίας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής της Κρήτης, Γιάννης Τσιαούσης, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Άνθη της Πέτρας». Θα ακολουθήσει ανακήρυξη του Α. Πετρονώτη ως επίτιμου μέλους της Κίνησης και απονομή τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του ιστορικού – ερευνητή Χρ. Κωνσταντινόπουλου για την προσφορά του στην ανάδειξη της συμβολής των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της πατρίδας μας.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στις 9.30 μ.μ. στην αυλή της επιβλητικής εκκλησίας του Άη Γιώργη στα Λαγκάδια Αρκαδίας, σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.​

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76