UA-49499200-1

Εγκρίθηκε η έκθεση Κύρτσου για την οικονομική στήριξη των πρώην εργαζομένων της Nutriart – Κατσέλης

13.9.2014_Υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή κ. Κύρτσου για ενίσχυση εργαζομένωνΕγκρίθηκε σήμερα, με αυξημένη πλειοψηφία (624 υπέρ, 69 κατά και 11 αποχές) από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση σχετικά με την υπόθεση της Nutriart (πρώην Κατσέλης) και την οικονομική ενίσχυση, κατάρτιση και εκπαίδευση επιπλέον 505 νέων Ελλήνων κάτω των 30 ετών, οι οποίοι δεν έχουν απασχόληση, εκπαίδευση ή ειδίκευση (NEETs).

Η πρόταση Κύρτσου έρχεται σε συνέχεια πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης και άμεσης και θετικής ανταπόκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να υπάρξει στήριξη των περίπου 500 απολυθέντων της Nutriart (πρώην Κατσέλης), άλλων εργαζομένων που είχαν σχέση με προμηθευτές της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά και νέων που στερούνται απασχόλησης στην περιφέρεια της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε τις παραγωγικές της μονάδες η εταιρία.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση λειτουργεί την περίοδο 2014-2020 με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξης των 150 δις ευρώ. Η έγκριση της πρότασης του κ. Κύρτσου εξασφαλίζει το ποσό των 6,1 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του 60% του κόστους ενός στοχευμένου προγράμματος οικονομικής υποστήριξης, επαγγελματικής επανεκπαίδευσης, επανένταξης στην αγορά εργασίας και επιδότησης της δημιουργίας νέων μικρών εταιριών από τους ενδιαφερόμενους. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ναι, με εντυπωσιακή πλειοψηφία, στο πρώτο ελληνικό πρόγραμμα που υποβλήθηκε στη νέα διαχειριστική περίοδο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020, ενώ ενέκρινε και προγράμματα που αφορούν ανάλογες περιπτώσεις στην Ισπανία, τη Ρουμανία και την Ολλανδία.

Ο εισηγητής της έκθεσης κ. Κύρτσος δήλωσε ότι η δραστηριοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μπορεί να είναι συμβολική εφόσον το ετήσιο ποσό είναι περιορισμένο σε σχέση με τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνει όμως το σωστό μήνυμα σε όσους δοκιμάζονται από την ανεργία και τις συνέπειες της κρίσης.

Ο Eυρωβουλευτής της ΝΔ ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, τους εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή τους στην τεκμηρίωση των προτάσεων και κυρίως τους Ευρωβουλευτές όλως των πολιτικών  ομάδων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό.

Check Also

O Γκάρι Κασπάροφ στο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών 2024

Της Μαργαρίτας Μανούσου margarita.manousou1@gmail.com Το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών 2024, του αεροδρομίου της Αθήνας …

G-EZ117CQG76