UA-49499200-1

Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στην προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού

    24.9.2014_Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στην περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού_Πραστός

Με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και την προβολή των σημαντικότερων στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τον πανιδικό, χλωριδικό και υγροτοπικό πλούτο αλλά και για τα οφέλη της προστατευόμενης περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης ολοκλήρωσε το έργο που αφορούσε στον σχεδιασμό και εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων σε διάφορα επιλεγμένα σημεία.

Η ολοκλήρωση του έργου έγινε σε δυο (2) στάδια και συγκεκριμένα:

Στο Στάδιο 1 έγινε ο σχεδιασμός και τοποθέτηση δέκα (10) πινακίδων κατεύθυνσης σε επιλεγμένες θέσεις που οδηγούν στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της προστατευόμενης περιοχής, τριάντα (30) πινακίδων οριοθέτησης, είκοσι (20) πινακίδων απαγόρευσης, έξι (6) πινάκων ανάρτησης δημοσιεύσεων του Φορέα Διαχείρισης και πέντε (5) πινακίδων επεξήγησης θέας των Περιοχών Απόλυτης Προστασίας της Φύσης (Υγρότοπος Μουστού).

Στο Στάδιο 2 έγινε ο σχεδιασμός και τοποθέτηση δεκαπέντε (15) πινακίδων επεξήγησης θέας των Περιοχών Απόλυτης Προστασίας (Υγρότοπος Μουστού, Δάσος Μαλεβής) και δεκαπέντε (15) εξειδικευμένων πινακίδων ενημέρωσης (Πινακίδων Ερμηνείας Περιβάλλοντος) εντός  της προστατευόμενης περιοχής Πάρνωνα-Μουστού.

24.9.2014_Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στην περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού_Υγρότοπος Μουστού 24.9.2014_Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στην περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού_Μονοπάτι Μαλεβής

Υπ’ ευθύνη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης ήταν η επιμέλεια των πινακίδων ερμηνείας, τόσο της γραφιστικής (σε συνεργασία με τον γραφίστα του Αναδόχου) όσο και της γλωσσικής. Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν είτε από το αρχειακό υλικό του Φορέα Διαχείρισης είτε σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες στη χλωρίδα, στη πανίδα και στους τύπους οικοτόπων. Το περιεχόμενο των πινακίδων σχετικά με το οικοσύστημα, τα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, επεξεργάστηκε κατάλληλα ώστε να είναι  κατανοητή στο ευρύ κοινό .

Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν και συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του έργου. Πλέον, χρέος όλων μας είναι να προφυλάξουμε και να διατηρήσουμε  τις πινακίδες αυτές, έτσι ώστε οι κάτοικοι και επισκέπτες να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα ιδιαίτερα στοιχεία της προστατευόμενης περιοχής Πάρνωνα-Μουστού.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού», του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και  χρηματοδοτήθηκε από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΣΑΕ: 2010ΣΕ07580089.

24.9.2014_Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στην περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού_Λεπίδα 24.9.2014_Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στην περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού_Μαζιά

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76