UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων

30.12.2014_Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων 30.12.2014_Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων_4

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, έγιναν τα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου Μολάων, από τον Δήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη. Ενός χώρου ο οποίος έρχεται να αναβαθμίσει και να προάγει τον αθλητισμό, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων π. Γεράσιμος Πετρολέκας, συνεπικουρούμενος από τον αιδεσιμώτατο π. Στυλιανό Κότσαλη.

Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ήταν η κατασκευή ενός Αθλητικού Κέντρου. Ο Δήμος Μονεμβασίας από την πρώτη στιγμή έσκυψε στις απαιτήσεις του τόπου και με συλλογική και προσεκτική εργασία, ολοκλήρωσε τη μελέτη, ενέταξε το έργο προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και υλοποίησε την κατασκευή του, σε χρόνο «ρεκόρ».

Είναι σημαντικό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η κοινωνία απολαμβάνει ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο χωρητικότητας 300 θέσεων, με πολλαπλά και ποικίλα οφέλη τόσο για την ανάπτυξη του τόπου, όσο και του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή.

30.12.2014_Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων_1 30.12.2014_Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων_3

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης αναφέρθηκε στο πάγιο και πιεστικό αίτημα της περιοχής για την κατασκευή ενός κλειστού χώρου άθλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρχε αθλητής εκείνη την εποχή που να μην είχε ως μεγαλύτερη επιθυμία του, να στεγαστεί σ’ ένα κλειστό γήπεδο. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα, εκμεταλευόμενοι μια συγκυρία καταστάσεων, ιδιαίτερα ευνοϊκή, μέσ’ από συστηματικές και οργανωμένες ενέργειες». Αναφέρθηκε σε όλη την προσπάθεια που κατεβλήθη προκειμένου να μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, καθώς επίσης και στην σωστή οργάνωση των υπηρεσίων του Δήμου, οι οποίες με επιτυχία κατάφεραν να επιβλέψουν ένα τόσο σημαντικό έργο, τονίζοντας: «Ο νέος καλλικρατικός Δήμος Μονεμβασίας, ο οποίος δίνει συνέχεια εξετάσεις, μέσα σε μικρό διάστημα αποδείχθηκε ικανός να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο». Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου Μονεμβασίας, τους μελετητές του έργου, τους κατασκευαστές και όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του, ευχόμενος «να αγκαλιαστεί από τις ομάδες του Δήμου και να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, τόσο για τον τόπο όσο και για την υγεία των νέων».

30.12.2014_Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων_2 30.12.2014_Εγκαινιάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μολάων_5

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Μονεμβασίας, την οποία την χαρακτήρισε «υποδειγματική», λέγοντας: «Η συνεργασία αυτή στη δύσκολη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, παράγει ένα σημαντικό έγο για τους πολίτες. Αποδεικνύει ότι με ενωμένες τις δυνάμεις και με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που προσδοκά ο πολίτης». Αναφέρθηκε στον προσεκτικό σχεδιασμό και την οργάνωση του όλου έργου, προκειμένου αυτό να μπορεί να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δήλωσε περήφανος που σήμερα απολαμβάνουμε όλοι αυτό το έργο, το οποίο όπως είπε είναι «στολίδι για την ευρύτερη περιοχή». Κλείνοντας τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που δίνουν όραμα και προοπτική, δηλώνοντας χαρακτηριστικα: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με υποδειγματικό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι σε δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες, δημιουργούμε έργα σημαντικά, που δίνουν ελπίδα και προδοκία στους πολίτες».

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης στο σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε ικανοποιημένος από την κατασκευή του αθλητικού κέντρου, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί προϊόν «συνεργασίας», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής και αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι οι προσπάθειες με πείσμα, υπομονή και συνεργασία γίνονται πραγματικότητα. Όταν έχουμε στόχους, σχεδιάζουμε και αγωνιζόμαστε για το καλό και την πρόοδο του τόπου». Τέλος ευχήθηκε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του τόπου, λέγοντας: «Αυτό το Αθλητικό Κέντρο εκπέμπει από μόνο του αισιοδοξία, δύναμη και ευνοϊκές προοπτικές για το μέλλον»

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν επίσης η Αντιπερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, πρόεδροι Αθλητικών Σωματείων, εκπρόσωποι της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Αρχής και πλήθος κόσμου.

 

Φώτο: Μιχάλης Καρούνης

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76