UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Πετρίνας

Την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, στην τοπική κοινότητα Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ Τάξης.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, παρουσία τοπικού κλήρου.

Την ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα στην Λακωνία, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Διευθυντής της Π.Υ. Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής,  αξιωματικοί και στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού μας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Η λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πετρίνα, ο οποίος θα έχει στην δύναμή του 28 εθελοντές πυροσβέστες, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις δομές και την λειτουργία της Π.Υ. Γυθείου. Με γνώμονα πρωτίστως την ακεραιότητα των πυροσβεστών, ο σταθμός θα συνδράμει στην προστασία μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής του νομού, ιδιαίτερα ευαίσθητης και πολύπαθης από παλαιότερες πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα θα αναδείξει τον εθελοντισμό και τις αξίες του ως στάση ζωής και γενικότερα τα οφέλη του κοινωνικού συνόλου από την ελεύθερη και ανιδιοτελή προσφορά.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76