UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκε η παράκαμψη της Σπάρτης (VIDEO)

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ευρείας παράκαμψης της Σπάρτης στο τμήμα Σκούρα – Πυρί. Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013”, με προϋπολογισμό  19.650.000,00 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ το έργο θεωρείται συμπληρωματικό στο  Λεύκτρο – Σπάρτη.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι παρά την ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα, να ξεκαθαρίσει το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και να επανεντάξει το έργο, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση. Επισήμανε ότι η παράκαμψη Σκούρα – Πυρί θα συμβάλλει στην ασφαλή και ταχεία πρόσβαση προς τη νότια Λακωνία, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο πρόσβασης σε σημαντικούς προορισμούς ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο της Σπάρτης.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «παρά τις οικονομικές δυσκολίες καταφέρνουμε και αντλούμε πόρους για να οικοδομήσουμε υποδομές», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Λακωνία ήταν μια παραμεθόριος περιοχή και ήταν υποχρέωσή μας να ανατρέψουμε αυτή την αδικία. Το πετυχαίνουμε σταθερά με μεγάλο μας όπλο τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα». Επίσης ο Περιφερειάρχης εξήρε την συνεργασία θεσμών και φορέων πάνω στο συγκεκριμένο έργο σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος ανέφερε ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα αρχίσουν να εγκαινιάζονται και άλλα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στη Λακωνία, όπως το λιμάνι του Γυθείου, το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, το δρόμο Μονεμβασία – Νεάπολη και το δρόμο Φωκιανό – Κυπαρίσσι, ενώ μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Γύθειο – Αρεόπολη, θα προχωρήσουν τα έργα στο Γεράκι και θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ η νέα είσοδος της Σπάρτης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, που θα ανακουφίσει σημαντικά την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και στην Εθνική Οδό Σπάρτης – Γυθείου. «Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για τη Λακωνία, καθώς μέσω της παράκαμψης Σκούρα – Πυρί επιτυγχάνεται η γρηγορότερη και ασφαλέστερη διέλευση των αυτοκινήτων προς τη νότια Λακωνία», ανέφερε η κα Τζανετέα, ενώ τόνισε ότι η παράκαμψη Σκούρα – Πυρί σε συνδυασμό με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο – Σπάρτη και τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου που συνεχίζονται σε όλο το νομό, διευκολύνουν την καθημερινότητα των Λακώνων αλλά και καθιστούν την Λακωνία ως έναν ελκυστικό κοντινό προορισμό για τους επισκέπτες.

Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απηύθυναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Ντίνα Νικολάκου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο κ. Απόστολος Χριστοδουλάκος ως εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ο κ. Δήμος Βέρδος ως εκπρόσωπος του Δήμου Ευρώτα, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Βίκυ Δερτιλή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Λακωνίας κ. Σωτήριος Ροϊνός, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, γιατί ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα και αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Λακωνίας.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Περικλής Μαντάς και Θεοφάνης Στεφανόπουλος,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Λακωνίας, πρώην Βουλευτές και Δήμαρχοι της Λακωνίας, ο Διοικητής ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς, και πλήθος κόσμου.

VIDEO: Τάκης Κούρος

Check Also

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει για την άμεση εξόφληση των οφειλών στο ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι επίκειται η βεβαίωση ληξιπρόθεσμων οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ. …

G-EZ117CQG76