UA-49499200-1

Δυναμική παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική τουριστική αγορά

26.3.2015_Δυναμική παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική τουριστική αγορά

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 11 τουριστικούς επιχειρηματίες στην έκθεση Mitt 2015 η οποία έλαβε χώρα στη Μόσχα από 18 έως 21 Μαρτίου 2015. Η έκθεση Mitt απευθύνεται στη σημαντική αγορά της Ρωσίας, αλλά και στο σύνολο των αναπτυσσόμενων αγορών της Βόρειας Ευρασίας και της Ασίας (Ουκρανία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, κ.α.).

26.3.2015_Δυναμική παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική τουριστική αγορά_Υπουργοί

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά καθώς και ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς. Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής συμμετείχαν στα επίσημα εγκαίνια της Ελληνικής συμμετοχής. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε και η Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία κα. Δανάη Μαγδαληνή – Κουμανάκου, στην  οποία οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας έθεσαν το πλαίσιο της συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν προβληματισμοί για την έγκαιρη έκδοση βίζας των επισκεπτών της Ελλάδος και ειδικότερα της Πελοποννήσου, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα.

Από την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης των tour operators της Ρωσίας κ. Yuri Barzykin
Από την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης των tour operators της Ρωσίας κ. Yuri Barzykin

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και τους εκπροσώπους τους στη Μόσχα, πραγματοποίησαν προγραμματισμένα στοχευμένα ραντεβού για τη δημιουργία νέων συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης των tour operators της Ρωσίας κ. Yuri Barzykin. Στη συνάντηση τέθηκαν οι προβληματισμοί όσον αφορά τη Ρωσική αγορά, η οποία προσέφερε υψηλά νούμερα εισερχόμενου τουρισμού κατά την προηγούμενη περίοδο και εξετάστηκαν λύσεις, προς αντιμετώπιση ανασταλτικών παραγόντων, στην περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από την Ρωσία την φετινή περίοδο.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την περσινή περίοδο εξετάστηκαν και σε συνάντηση με τον κ. Γιώργο Ακριτίδη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ambotis, o οποίος αποτελεί τον βασικότερο tour operator που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πελοποννήσου. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η από κοινού διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ambotis Foundation το μήνα Απρίλιο, γεγονός που θα λάβει ευρεία προβολή στα ΜΜΕ της Ρωσίας και θα έχει συμπληρωματικό στόχο την άμεση προβολή της Πελοποννήσου.

Σε συνάντηση εργασίας με τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, συμφωνήθηκε άμεσα η αποστολή δημοσιογραφικής ομάδας του μεγαλύτερου καναλιού RUSSIA24, με στόχο τη διενέργεια ρεπορτάζ που θα αφορά την προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου στη Ρωσία. Για την προσέλκυση μεμονωμένων τουριστών έγινε συνάντηση με την υπεύθυνη marketing του μεγαλύτερου portal κρατήσεων στη Ρωσική αγορά Tophotel.ru, για την εντονότερη προβολή της Πελοποννήσου.

Συναντήσεις έγιναν από εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τους υπεύθυνους των λοιπών tour operator που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας Mouzenidis Travel, Slava Tours, Le Grand, Tui, Beleon Tours. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν περισσότερα από 50 επαγγελματικά ραντεβού με αμιγώς Ρωσικά τουριστικά γραφεία και  τη συμμετοχή των τουριστικών επαγγελματιών της Πελοποννήσου και διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό της Πελοποννήσου σε περισσότερους από 5.500 επισκέπτες (επαγγελματίες και κοινό).

Από την σύσκεψη με τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνηματικών Περιηγήσεων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και την επιστημονική ομάδα της Ιεράς Συνόδου
Από την σύσκεψη με τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνηματικών Περιηγήσεων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και την επιστημονική ομάδα της Ιεράς Συνόδου

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνηματικών Περιηγήσεων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και την επιστημονική ομάδα της Ιεράς Συνόδου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ρώσο επισκέπτη.

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76