UA-49499200-1

Διενέργεια Ε.Δ.Ε για υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας

18.11.2014_Διενέργεια ΕΔΕ για υπαλλήλους του Δήμου ΚαβάλαςΗ δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με επιστολή της προς το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρήγγειλε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Καβάλας, μετά το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αφορούσε καταγγελία του εργολήπτη δασοτεχνικών έργων κ. Δημήτρη Μπουζιά, για σειρά απευθείας αναθέσεων εργασιών από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή προς συγκεκριμένες εργολαβικές επιχειρήσεις.

Το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που εκδόθηκε μετά την έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή την προαναφερόμενη καταγγελία, επιρρίπτει ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες, τους πολιτικούς προϊσταμένους των παραπάνω υπηρεσιών και μέλη της επιτροπής παραλαβής των εργασιών που ανατέθηκαν.

Στην επιστολή της η δήμαρχος τονίζει ότι ζητάει τη διενέργεια ΕΔΕ για τη συλλογή στοιχειών ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση των πειθαρχικών παραπτωμάτων που αναφέρονται στο πόρισμα, ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν φέρουν ευθύνη και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχουν τελεστεί τα τυχόν διαπιστωθέντα πειθαρχικά παραπτώματα, ώστε εν συνεχεία ν’ ακολουθηθεί η απόδοση και η επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο πειθαρχικών κυρώσεων. 

Check Also

Συμμαχία Επιμελητηρίων για τη θωράκιση της Ελιάς Καλαμών

Τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας,  Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας συνδιοργανώνουν εκδήλωση/συζήτηση «Ελιά Καλαμών/Kalamata olives: και τώρα τι …

G-EZ117CQG76