UA-49499200-1

Διακρίσεις αποσπά φιλμ παραγωγής του ΕΟΤ

10.9.2015_Διακρίσεις αποσπά φιλμ παραγωγής του ΕΟΤ

Με τρία  τιμητικά βραβεία διακρίθηκε το ελληνικό τουριστικό φιλμ «Greek Tourism. An eternal journey» σε ισάριθμα διεθνή τουριστικά Φεστιβάλ, που διοργανώνονται το 2015 σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο από τη Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (CIFFT).
Το ελληνικό βίντεο, σε παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, συμμετείχε πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015, που έγινε στο Veliko Gradište της Σερβίας, όπου και απέσπασε το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ.

Μέσα στο 2015 προηγήθηκαν άλλες δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για το ίδιο φιλμ. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Country» στο αντίστοιχο Φεστιβάλ του Βερολίνου, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής  έκθεσης ITB, ενώ ήταν ο κύριος νικητής – και η Ελλάδα έλαβε το πρώτο βραβείο – στο αντίστοιχο Φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival».
Το  φιλμ του ΕΟΤ «Greek Tourism. An eternal journey» συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του 2015 και στους  δώδεκα διαγωνισμούς Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών, που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο από την Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών.
Η CIFFT ιδρύθηκε το 1989, εδρεύει στη Βιέννη και τελεί υπό την έγκριση του  Παγκόσμιου Οργανισμού  Τουρισμού. Οι συμμετοχές  αξιολογούνται  ξεχωριστά από την κριτική επιτροπή κάθε διαγωνιστικού Φεστιβάλ και ενίοτε από το κοινό, ανάλογα με τους όρους της κάθε διοργάνωσης.

Το φιλμ που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάλογα με τη θέση που πήρε σε διαγωνισμούς όπου συμμετείχε, θα βραβευθεί με το Grand Prix CIFFT, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Βιέννη, την έδρα του CIFFT.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76