UA-49499200-1

Διήμερο Γιορτών Μουσικής 2016 με το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

23.6.2016_Διήμερο Γιορτών Μουσικής 2016 με το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Στις 25 και 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:30, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής 2016, υποδέχεται και φέτος μικρούς και μεγάλους σε δύο εκδηλώσεις με μουσικά δρώμενα, ποίηση και ζωγραφική και με ελεύθερη είσοδο.

Το Εθνικό Ωδείο στη Σπάρτη σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς και αξιόλογα πρόσωπα, μπορεί και συνεχίζει δυναμικά υλοποιώντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο το παιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο, προσφέροντας ευκαιρίες για ειδική επιμόρφωση.

28.9.2015_Μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Το έργο «Ως Πολύκαρπος Ελαία», έχει ως θεματικό μοτίβο «την ελιά» των ποιητών, ζωγράφων και μουσικών, αφού η ελαία, ήδη από τα ομηρικά έπη μέχρι και την νεοελληνική ποίηση, είναι το κατεξοχήν φυσιολατρικό στοιχείο που αποτελούσε και θα αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην τέχνη.

Η συστηματική έρευνα της Δόκτορος φιλολόγου Μεταξίας Παπαποστόλου, μέσα από το πλήθος άμεσων και έμμεσων αναφορών στις ποιητικές και εικαστικές πηγές, θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για τον ρόλο της ελιάς στην ποίηση, την ζωγραφική και τη μουσική μέσα στους αιώνες.

Ο Ακαδημαϊκός και διακεκριμένος Αρχιμουσικός Θεόδωρος Αντωνίου, έγραψε και συνέθεσε το έργο «Ελιά», σε ποίηση Κωστή Παλαμά και το «Ελαίας Κότινος», σε ποίηση Τούλας Τόλια, ειδικά για αυτή την εκδήλωση, ενώ θα τιμηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76