UA-49499200-1

Διάνοιξη δρόμου για την βελτίωση της πρόσβασης στο Σπήλαιο της Καστανιάς

29.1.2015_Διάνοιξη δρόμου για την βελτίωση της πρόσβασης στο Σπήλαιο της Καστανιάς

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο και ένα ακόμα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Μονεμβασίας και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Βοιών. Πρόκειται για το έργο που  αφορά την διάνοιξη δρόμου στην τοπική κοινότητα Καστανέας.

Με την κατασκευή του έργου, θα επιλυθεί το πρόβλημα βατότητας στο Σπηλαίο Καστανέας «Αγιος Ανδρέας». Θα είναι πλέον εφικτή η διέλευση λεωφορείων δίνοντας έτσι τη δυνατότητα επίσκεψής του από μαθητές, οργανωμένα γκρουπ κ.α.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της υφιστάμενης χωμάτινης δημοτικής οδού, που παρακάμπτει τον οικισμό της τοπικής κοινότητας Κάτω Καστανέας, από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Νεάπολη-Κάτω Καστανέα με την οδό Παραλία-Βαρκό, μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Κάτω Καστανέα-Σπήλαιο-Παραλία Παναγίας, συνολικού μήκους  1.592,61μ.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν, έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης για την απομάκρυνση των όμβριων από το οδόστρωμα, έργα σήμανσης και ασφάλισης της οδού, τεχνικά όπως τοίχων αντιστήριξης και κατασκευή νέων οχετών και τάφρων αντίστοιχα.

Το έργο, το οποίο σύμφωνα με την σύμβαση πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί εντός 8 μηνών, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, η οποία  παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι το έργο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.225.000,00 ευρώ.  

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76