UA-49499200-1

Δέντρο-Φρανκενστάιν παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς και γίνεται έργο τέχνης

4.8.2014_Δέντρο-Φρανκενστάιν παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς και γίνεται έργο τέχνηςΕάν αναρρωτιέστε πώς θα γίνεται η συλλογή καρπών σε μερικούς αιώνες από σήμερα δεν χρειάζεται να πάτε μακρυά, αλλά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σαμ Βαν Άκεν.

Ο Βαν Άκεν είναι ένας αμερικανός καλλιτέχνης που έχει συνδυάσει τη γλυπτική με τη φύτευση δέντρων. Οι (κυριολεκτικοί) καρποί της δουλειάς του μετατρέπονται οι ίδιοι σε εικόνες υβριδικής καλλιέργειας και μεταμόρφωσης.

Το σχέδιο του καλλιτέχνη έχει την ονομασία “Tree of 40 Fruit” (Δέντρο των 40 Καρπών) και αποτελείται από μια εξελισσόμενη σειρά “φυτών-Φρανκεντάιν” που μπορούν να παράξουν 40 διαφορετικά είδη καρπών. Για να το επιτύχει, μπολιάζει ισάριθμες ποικιλίες καρποφόρων δέντρων σε έναν κορμό λειτουργώντας ως ένα βαθμό ως “τρελός επιστήμονας”.

Σε πρώτη φάση, ο Βαν Άκεν συνδυάζει λίγες ποικιλίες σε ένα μόνο δέντρο επιτρέποντας στον φυτικό οργανισμό να ωριμάσει για δύο τουλάχιστον χρόνια. Στη συνέχεια μπολιάζει και άλλες ποικιλίες.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε πέντε περίπου χρόνια και μέχρι σήμερα έχει αποδώσει 16 “Δέντρα των 40 Καρπών”.

Όπως εξηγεί στην HuffPost ο καλλιτέχνης, το γεγονός ότι μεγάλωσε σε αγρόκτημα του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη διαδικασία του μπολιάσματος των δέντρων και να εντυπωσιαστεί.

Τα δέντρα του Βαν Άκεν παράγουν από ροδάκινα, δαμάσκηνα και κεράσια μέχρι βερίκοκα, νεκταρίνια και αμύγδαλα και αναπτύσσονται σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ από το Νέο Μεξικό ως το Νιου Τζέρσεϋ και από το Κεντάκυ ως τη Νέα Υόρκη.

Η πιο εντυπωσιακή τους περίοδος είναι φυσικά η άνοιξη κατά τη φάση της ανθοφορίας.

 

Πηγή: econews.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76