UA-49499200-1

Γυμναστική: «Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού

20.6.2015_Γυμναστική «Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού είναι γεγονός και ήρθε από το αγώνισμα της γυμναστικής.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, σημαιοφόρος της «γαλανόλευκης» αποστολής κατά την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των κρίκων και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα ένα πρόγραμμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας και συγκέντρωσε 15.633 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Ρώσο Νικίτα Ιγκνάτιεβ (15.333) και τον Τούρκο Ιμπραχίμ Τσολάκ (15.133), οι οποίοι κατάκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Αυτό το μετάλλιο πάνω απ΄ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δεν δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται. Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους» δήλωσε ο Πετρούνιας για τον άθλο του.

«Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση, αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου» πρόσθεσε.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76