UA-49499200-1

Γαλλία: Αιματηρό τέλος στη διπλή ομηρία – Νεκροί οι δράστες και τέσσερις πολίτες

9.1.2015_Γαλλία αιματηρό τέλος στη διπλή ομηρία - Νεκροί οι δράστες και τέσσερις πολίτεςΑιματηρό τέλος είχε η διπλή ομηρία σε τυπογραφείο στην Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού και σε εβραϊκό παντοπωλείο στη Βινσέν, ανατολική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην πρώτη έφοδο της αστυνομίας, έπεσαν νεκροί μόνον οι δύο δράστες, ενώ ο όμηρός τους είναι σώος και αβλαβής. Στην έφοδο στο παντοπωλείο, ωστόσο, πλην του μοναδικού δράστη, έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις όμηροι, ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι.

Οι δύο ένοπλοι οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί στο τυπογραφείο ήταν οι βασικοί ύποπτοι για τη σφαγή της Τετάρτης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Ο ένοπλος ο οποίος εισέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής και συνέλαβε ομήρους πολλούς πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου, ονόματι Αμεντί Κουλιμπαλί, θεωρείται μέλος του ίδιου ισλαμιστικού τρομοκρατικού πυρήνα.

Απειλούσε μάλιστα την αστυνομία ότι σε περίπτωση που άρχιζε επιχείρηση κατά των δύο ισλαμιστών στην Νταμαρτέν, ο ίδιος θα εκτελούσε τους ομήρους τους οποίους κρατούσε μέσα στο κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα εβραϊκής διατροφής.

Μετά την έναρξη της επιχείρησης στο παντοπωλείο, πολλοί όμηροι κατάφεραν να ξεφύγουν τρέχοντας από τον χώρο της ομηρίας τους.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι τέσσερις όμηροι έχασαν τη ζωή τους πριν οι δυνάμεις της αστυνομίας αρχίσουν την επιχείρησή τους.

Ο όμηρος των δύο δραστών στην αποθήκη του τυπογραφείου στην Νταμαρτέν απελευθερώθηκε, ενώ ένας αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση εκεί έχει τραυματιστεί.

Δώδεκα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους την Τετάρτη και 11 είχαν τραυματιστεί στη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, η οποία είναι γνωστή για την αντιθρησκευτική και αντιφασιστική της σάτιρα.

Η πρωτόγνωρη επίθεση, συνέχεια της οποίας ήταν και τα σκηνικά ομηρίας της Παρασκευής, έχει σοκάρει ολόκληρη τη Γαλλία, ενώ έχει δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης και συμπάθειας προς τον γαλλικό λαό από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δύο βασικοί ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Charlie Hebdo οι οποίοι έχασαν τελικά τη ζωή τους, είναι οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, οι οποίοι διέφευγαν για δύο ημέρες, πριν περικυκλωθούν το πρωί από την αστυνομία στην αποθήκη, στην περιοχή της Νταμαρτέν.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξήλθαν του χώρου πυροβολώντας, γεγονός που προκάλεσε την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο.

Ο Κουλιμπαλί θεωρείται επίσης ο βασικός ύποπτος για τον θανάσιμο πυροβολισμό κατά νεαρής αστυνομικού την Πέμπτη στην περιοχή του Μονρούζ.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι γαλλικές αρχές είχαν δημοσιεύσει τη φωτογραφία του 32χρονου Κουλιμπαλί, καθώς και μίας γυναίκας 26 ετών, της Χαγιάτ Μπουμεντιέν, ζητώντας πληροφορίες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76