UA-49499200-1

Βρετανική δοκιμή αυτοκινήτου χωρίς …οδηγό

18.2.2015_Βρετανική δοκιμή αυτοκινήτου χωρίς οδηγό

Το πρώτο βρετανικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, άρχισε να δοκιμάζεται από την περασμένη Τετάρτη στη γειτονιά Γκρίνουιτς του Λονδίνου. Το ηλεκτροκίνητο LUTZ Pathfinder μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 12 μίλια ανά ώρα και χρησιμοποιεί αισθητήρες, ραντάρ και κάμερες για να αποφεύγει τα εμπόδια.

Η μεταφορική του ικανότητα είναι για δυο άτομα. Σχεδιάστηκε από την Transport Systems και προβλέπεται, αργότερα εφέτος, ένας στόλος από αυτά να δοκιμαστεί στους δρόμους του Milton Keynes, μια μικρή πόλη 50 μίλια βόρεια του Λονδίνου. Στη φάση των δοκιμών όλα τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με τιμόνι, ώστε ο οδηγός να μπορεί να πάρει τον έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση τυχόν προβλημάτων.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κατασκευαστές του πιστεύουν πως σε δυο χρόνια ένας στόλος από πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα, θα μπορούν να κυκλοφορούν στην συγκεκριμένη πόλη σε δύο χρόνια.

18.2.2015_Βρετανική δοκιμή αυτοκινήτου χωρίς οδηγό_1

Σημειώνουμε ότι παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο Heathrow από το 2011, μεταφέροντας τους επιβάτες από τον αεροσταθμό στους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζονται σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας.

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Vince Cable, δήλωσε πως ο κλάδος των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, αναμένεται να φτάσει σε ένα τζίρο 900 δισεκατομμυρίων λιρών το 2025.

 

Πηγή: portal.tee.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76