UA-49499200-1

Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου από τον Σύλλογο «Πηγή» Αγίου Στεφάνου

15.7.2016_Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου από τον Σύλλογο Πηγή Αγίου Στεφάνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πηγή» Αγίου Στεφάνου – Ξηφιά – Λιμνών, καλεί όλους την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Συνεταιριστικού εργοστασίου Νομίων, στην προβολή της ταινίας «Η Παριζιάνα», με την Ρένα Βλαχοπούλου.

«Ελάτε να νοιώσουμε μαζί την μαγεία και την αίγλη του θερινού σινεμά», τονίζεται σε σχετική  ανακοίνωση, ενώ για την ενίσχυση του Συλλόγου θα υπάρχει είσοδος 2,50 ευρώ.

Λίγα λόγια για την ταινία

15.7.2016_Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου από τον Σύλλογο Πηγή Αγίου Στεφάνου_2

Η παριζιάνα είναι ελληνική μουσική-κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία – σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστεί η Ρένα Βλαχοπούλου.

Πλοκή
Η Πελαγία είναι μια συνοικιακή μοδίστρα. Η αδελφή της την προτρέπει να ανοίξει μια μπουτίκ στο Κολωνάκι. Μαζί με δύο φίλους τους, που θέλουν την νεαρή αδελφή της μοδίστρας, φεύγουν για φωτογράφιση στη Μύκονο. Εκεί η Πελαγία γνωρίζει και παντρεύεται έναν πάμπλουτο ελληνοαμερικανό. Στο ταξίδι του μέλιτος εκείνος σκοτώνεται. Επιστρέφει στην Αθήνα να κάνει επίδειξη μόδας στη βίλα ενός πλουσίου που λείπει αλλά εμφανίζεται αιφνιδίως όπως και ο άντρας της που θεωρούσε σκοτωμένο.

15.7.2016_Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου από τον Σύλλογο Πηγή Αγίου Στεφάνου_1

Σχόλια
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραπάνω ταινία έπαιξε σε μόνο μία σκηνή ο Κώστας Βουτσάς ως κομπάρσος. Η σκηνή που εμφανίστηκε είναι στο ξενοδοχείο της Μυκόνου (στο 25 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα της ταινίας), την στιγμή όπου η Πελαγία (Ρένα Βλαχοπούλου) τρέχει να ξεφύγει προκειμένου να μην τη δει ένας γνωστός της, ο Γιώργος (Κώστας Καρράς). Με αποτέλεσμα να πέσει πάνω και να πατήσει ένα πελάτη του ξενοδοχείου, που κάθετε αμέριμνος σε μια πολυθρόνα διαβάζοντας την εφημερίδα του. Ο οποίος θα σηκωθεί από τη θέση του και θα αναφωνήσει την μοναδική του ατάκα «Άχ ο κάλος μου». Για αυτούς που παρατηρούν τις λεπτομέρειες, η Βλαχοπούλου δεν πάτησε ποτέ τον Βουτσά.

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76