UA-49499200-1

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου απο τη Unicef

22.11.2014_Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου απο τη Unicef 22.11.2014_Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου απο τη Unicef_1

Στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Με την ευκαιρία αυτή η UNICEF παρουσίασε την έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο – Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί» και τα Βραβεία UNICEF 2014, που απονέμονται σε εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», τα παιδιά εκφράστηκαν και αποτύπωσαν τις πρωτότυπες ιδέες και τα συναισθήματά τους και δημιούργησαν αφίσες, παραμύθια, βιβλία, και εφημερίδες για να μας μεταδώσουν το δικό τους αυθεντικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα ελπίδας να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.

22.11.2014_Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου απο τη Unicef_2 22.11.2014_Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου απο τη Unicef_3

Το 2ο Βραβείο στην κατηγορία αφίσας  από την UNICEF απονεμήθει στο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου, τάξεις Α και Β, στην εκπαιδευτικό Ιωάννα Σταμαδιάνου από τους Μολάους Λακωνίας, για το σχολικό έτος 2013-2014  και τη μαθήτρια Ιωάννα Αλ. Λιάρου, η οποία εκπροσώπησε τους συμμαθητές της.

Την τελετή απονομής στη Στοά του Βιβλίου συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ενώ συμμετείχε ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης. Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον προπονητή Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές Μπάλαζ Μέγιερι και Τσόρι Ντομίνγκεζ, απένειμαν μεταξύ άλλων βραβεία στα παιδιά, καθώς και η βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76