UA-49499200-1

Βιομηχανικά φυτά και προϊόντα: διεθνές συνέδριο από το ΚΑΠΕ

15.9.2014_Βιομηχανικά φυτά και προϊόντα  διεθνές συνέδριο από το ΚΑΠΕΦυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν για παραγωγή ενέργειας και άλλες επιλεγμένες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως έλαια, ίνες, ρητίνες, φαρμακευτικά κι άλλα προϊόντα, θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Συνέδριο AAIC 2014 με τίτλο “Βιομηχανικά φυτά και προϊόντα” (“Industrial Crops and Products”),  που συνδιοργανώνουν το ΚΑΠΕ και ο Οργανισμός για την Ανάπτυξη των Βιομηχανικών Φυτών (Association for the Advancement of Industrial Crops – ΑΑIC) στην Αθήνα (Ξενοδοχείο DIVANI PALACE ACROPOLIS, Παρθενώνος 19-25), στις 15-18 Σεπτεμβρίου 2014.

Το διεθνές Συνέδριο AAIC, διοργανώνεται ετησίως στις ΗΠΑ και κάθε πέμπτο έτος εκτός ΗΠΑ. Αυτή τη χρονιά αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ (EU-USA Taskforce). O Οργανισμός για την Ανάπτυξη των Βιομηχανικών Φυτών  είναι έναςδιεθνής, μη κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός, που ιδρύθηκε για την ενθάρρυνση και προώθηση των δραστηριοτήτων που εμπλέκονται στην παραγωγή, τη μεταποίηση, την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των βιομηχανικών καλλιεργειών και των προϊόντων που προέρχονται από αυτές. Το ΚΑΠΕ συμμετέχει ενεργά στην έρευνα και επίδειξη ενεργειακών-βιομηχανικών καλλιεργειών, μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών έργων, αναδεικνύοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας για την ανάπτυξη τους σε εμπορική κλίμακα.

Στόχος του συνεδρίου είναι η παροχή, στο κοινό, τη βιομηχανία και τους φορείς χάραξης πολιτικής, εξειδικευμένων πληροφοριών, σε επιστημονικό, τεχνικό και επιχειρηματικό επίπεδο, σχετικά με τις εξελίξεις στην εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση των βιομηχανικών προϊόντων από γεωργικές καλλιέργειες. Θα παρουσιασθούν τασχετικά ερευνητικά και επιδεικτικά αποτελέσματα και θα καθοριστούν ολοκληρωμένα σχήματα παραγωγής φυτών και τελικών χρήσεων, τα οποία είναι κατάλληλα για τα διαφορετικά κράτη μέλη, και για την Ελλάδα, και μπορούν να υποστηρίξουν μια αειφόρο, οικονομικά βιώσιμη και ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή –και Ελληνική – βιομηχανία και γεωργία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί η κατάσταση της αγοράς των ενεργειακών και άλλων βιομηχανικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα αναγνωριστούν τα τυχόν εμπόδια και θα προταθούν μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής φυτών και της σχετικής βιομηχανίας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, μηχανικούς, γεωργούς, επαγγελματίες, εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμων, χημικών, φαρμακευτικών, καλλυντικών ή άλλων βιομηχανικών προϊόντων, κ.ά.. Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές από τον επιστημονικό χώρο και τη βιομηχανία. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Πηγή: econews.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76