UA-49499200-1

Βέλγιο: Δύο νεκροί από οβίδα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

ΒέλγιοMία οβίδα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου εξερράγη, σχεδόν έπειτα από 100 χρόνια, στην πόλη Ιπρ του Βελγίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες.

«Μία οβίδα εξερράγη ενώ βρίσκονταν εκεί τέσσερις εργάτες, επρόκειτο για έναν συμβατικό μηχανισμό από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ένας εργάτης πέθανε ακαριαία και ένας δεύτερος απεβίωσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιπρ, ο Ζορζ Εκ, προσθέτοντας ότι ένας ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τέταρτος έχει υποστεί σοκ.

Οι εργάτες βρίσκονταν πίσω από μια υπό κατασκευή αποθήκη όταν σημειώθηκε η έκρηξη, υπό συνθήκες οι οποίες αποτελούν το αντικείμενο έρευνας.

Η πόλη Ιπρ δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού για την κατάληψή της δόθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ των γερμανικών δυνάμεων και εκείνων της Αντάντ και των συμμάχων της.

Τα τελευταία χρόνια ο στρατός του Βελγίου έχει απομακρύνει ή εξουδετερώσει περίπου 629 τόνους βομβών, οβίδων και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών, κυρίως γύρω από τις γραμμές των μαχών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη δυτική Φλάνδρα.

 

Πηγή :naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76