UA-49499200-1

Αυτόματη μετάφραση στο Skype

18.12.2014_Αυτόματη μετάφραση στο SkypeΜια δοκιμαστική έκδοση του Skype Translator, που μεταφράζει συζητήσεις στα ισπανικά και τα αγγλικά σε πραγματικό χρόνο, λάνσαρε η Microsoft: αυτό σημαίνει ότι, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, άνθρωποι οι οποίοι μιλούν αυτές τις γλώσσες θα μπορούν να συζητήσουν «ελεύθερα».

Ο Γκουρντίπ Παλ της Microsoft δήλωσε ότι ο εν λόγω μεταφραστής αποτελεί «καρπό» 10 ετών επενδύσεων. «Το Skype Translator θα ανοίξει ατελείωτες δυνατότητες για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ώστε να συνδέονται, επικοινωνούν και να συνεργάζονται…δεν θα εμποδίζονται πια από γεωγραφία και γλώσσα».

Το Skype Translator δοκιμάστηκε με παιδιά σχολικής ηλικίας στο Μέξικο Σίτι και στην Τακόμα τωνΗΠΑ, με τη μία τάξη να μιλά ισπανικά και την άλλη αγγλικά. Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι (Mystery Skype) όπου οι μαθητές του ενός σχολείου έκαναν ερωτήσεις για να διαπιστώσουν από ποιο μέρος του κόσμου ήταν το άλλο σχολείο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, θα ακολουθήσουν και άλλες γλώσσες. Όπως αναφέρει η εταιρεία, πάνω από 300 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Skype κάθε μήνα, κάτι που συνεπάγεται πάνω από δύο δισ. λεπτά συζητήσεων την ημέρα.

Η πρώτη επίδειξη του Skype Translator είχε γίνει  τον Μάιο. Πλέον το σύστημα είναι διαθέσιμο ως δωρεάν download για τα Windows 8.1, ενώ υπάρχουν πάνω από 40 γλώσσες για instant messaging.

«Επενδύσαμε πάνω στην αναγνώριση ομιλίας, την αυτόματη μετάφραση και τις τεχνολογίες machine learning για πάνω από μια δεκαετία, και τώρα  αναδύονται ως σημαντικά κομμάτια αυτής της πιο προσωπικής εποχής computing. Το Skype Translator είναι το πιο πρόσφατο και ορατό παράδειγμα» τονίζει σε blog post του ο Γκουρντίπ Παλ.

Όπως τονίζεται, το Skype Translator βασίζεται στο machine learning, δηλαδή όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η τεχνολογία αυτή, τόσο πιο «έξυπνη» γίνεται. «Καθώς περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Skype Translator preview με αυτές τις γλώσσες, η ποιότητα θα βελτιώνεται συνεχώς. Επίσης χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να επιταχύνουμε την κυκλοφορία νέων γλωσσών. Οπότε κάντε sign up, γνωστοποιήστε μας τις προτιμήσεις σας στις γλώσσες και εμπλακείτε» προτρέπει.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76