UA-49499200-1

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

2.4.2014_Αστυνομική επιχείρηση στη ΛακωνίαΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε   αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ και άλλες περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εξήντα πέντε (65) άτομα, εκ των οποίων εξήντα ένα (61) ήταν ημεδαποί και τέσσερις (4) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, ενώ συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -125.092,52- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, τρεις (3) υποθέσεις κλοπής και απόπειρες, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος συνολικά δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ και τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76