UA-49499200-1

Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας

23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε χθες, 22 Νοεμβρίου 2015, στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, από τους Σεβ. Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου του ναού, π. Αλεξίου Αρώνη, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Φωκίδος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στο νέο πρεσβύτερο.

23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_1

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεόκτιστος συνδέεται πνευματικά και φιλικά με τον π. Αλέξιο, καθώς και οι δύο κατάγονται από τη Λακωνία.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα, τον συμβούλεψε να παραμείνει ταπεινός και να μην καταχραστεί την ιεροσύνη του. Του επισήμανε ότι στο διάβα της ιεροσύνης του θα συναντήσεις πολλούς συκοφάντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να γνωρίζεις ότι η συκοφαντία είναι όπλο του δειλού και η εκδίκηση του άνανδρου».

23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_3 23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_4

Τον κάλεσε να καταστεί παντοτινός διάκονος του ποιμνίου, των ιερών μυστηρίων και να προφυλάξει τον εαυτό του από την κακία, την φυλαυτία, την ιδιοτέλεια και την υπερηφάνεια επισημαίνοντας: «Δώσε θέση στη χαρά του Θεού η οποία είναι δωρεά, δηλαδή χάρισμα και διακονία. Είναι ελευθερία, δηλαδή σεβασμός και αποδοχή του άλλου ανθρώπου. Προσφορά και θυσία, χαρά, αγάπη, ελπίδα και προσδοκία».

Κλείνοντας, ευχήθηκε στον π. Αλέξιο υγεία και κάθε καλό στην πορεία της ιερατικής του διακονίας.

23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_6 23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_5

Από την πλευρά του ο π. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, για την πνευματική καθοδήγηση που του προσέφερε στη θεολογική επιστήμη, την εκκλησιαστική και λειτουργική ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στην μέχρι τώρα πορεία του στην εκκλησιαστική διακονία.

Στη χειροτονία παραβρέθηκαν ιερείς από άλλες Μητροπόλεις και πιστοί από τη Λακωνία.

23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_2 23.11.2015_Αρχιμανδρίτης πλέον ο διάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, άξιο τέκνο της Μονεμβασίας_7

«Η Φωνή της Μονεμβασίας» εύχεται στον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο, να οδηγεί μέσα από θεάρεστα έργα τους ανθρώπους στο φώς. Του εύχεται τα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής και η Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου, να καθοδηγούν τα πνευματικά του βήματα. Τέλος τον καλεί να μην ξεχάσει το τόπο καταγωγής του, την ιστορική πόλη της Μονεμβασίας, ένα τόπο που έχει ταυτιστεί με ιδιαίτερες θρησκευτικές αξίες, τις οποίες καλείται να υπερασπιστεί και να τις κάνει πράξη.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Πηγή: romfea.gr, amen.gr

 

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76