UA-49499200-1

Από τον Πειραιά στα Κύθηρα με kayak

18.8.2014_Καγιακ_2 18.8.2014_Καγιακ_1

Το «Kythera kayak team» και δυο από τα ιδρυτικά του μέλη ο Δημήτρης Σταθάκης και ο Παύλος Μαριάτος αποφάσισαν ένα ταξίδι αντοχής από τον Πειραιά με κατάληξη τα Κύθηρα. 170 ναυτικά μίλια μέσα σ’ ένα διθέσιο kayak με την επωνυμία «Keito», σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής αλλά και με ένα σκοπό, να προβάλλουν το έργο του συλλόγου  «Πρωτοβουλία για το παιδί». Nα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν την προστασία και την φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο. Κάτι το οποίο προσφέρει απλόχερα ο σύλλογος «Πρωτοβουλία για το παιδί» μέσα από δυο δομές, μία ανοιχτής περίθαλψης (Σπίτι της Βέροιας- Ημερήσια Φροντίδα)  και μία κλειστής φιλοξενίας (Σπίτι της Βεργίνας).

11.8.2014_Πειραιάς Κύθηρα με καγιάκ_'Υδρα_3
Άφιξη στην Ύδρα

«Η  πρωτοβουλία για το ταξίδι ήταν λόγω της αγάπης που έχουμε για τη θάλασσα και το kayak , αλλά και με την ελπίδα να βγει κάτι καλό για τα παιδιά που έχουν ανάγκη»  τονίσε στο staging.www.staging.monemvasianews.gr  ο Δημήτρης Σταθάκης , ενώ ο Παύλος Μαριάτος συμπληρώνει: «Το είδαμε  σαν πρόσκληση και δοκιμασία ταυτόχρονα. Η πρωτοβουλία εν μέρει ενισχύθηκε από την διαδρομή « Πειραιά – Κρήτη » πού έκανε πέρυσι με kayak μια ανάλογη ομάδα με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου «Πίστη». Ελπίζουμε και εμείς να προκύψει κάτι καλό για τον σύλλογο «Πρωτοβουλία για το παιδί»». Από τον Πειραιά στη Σαλαμίνα, Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Λεωνίδο,  Κυπαρίσσι, Γέρακα , Μονεμβασία , Βελανίδια,  Ελαφόνησος, Κύθηρα. Σε κάθε σταθμό η ζεστή υποδοχή του κόσμου αναπτέρωνε το ηθικό των κωπηλατών και υπενθύμιζε ταυτόχρονα ότι «όλοι μαζί μπορούμε»,  ότι η αγάπη για τα παιδιά πρέπει να δίνεται απλόχερα, χωρίς όρια και περιορισμούς.

11.8.2014_Πειραιάς Κύθηρα με καγιάκ_Μονεμβασία
Άφιξη στη Μονεμβασία

«Ήταν ένα ταξίδι με πολλές δυσκολίες. Για παράδειγμα στην διαδρομή από Σπέτσες για Κυπαρίσσι είχαμε κόντρα άνεμο, κάτι που μας επιβάρυνε πολύ» μας είπε ο Δημήτρης Σταθάκης ενώ ο Παύλος Μαριάτος επισήμανε χαρακτηριστικά στο staging.www.staging.monemvasianews.gr: «Η δοκιμασία των ορίων ήταν υψηλός στόχος, το ότι αυτό συνδυάστηκε και για ένα καλό σκοπό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο. Ελπίζουμε ο σύλλογος «Πρωτοβουλία για το παιδί» να βοηθηθεί από αυτή τη κίνηση τόσο υλικά όσο και ηθικά».

Σε ερώτηση για τα μελλοντικά τους σχέδια μας τόνισαν ότι στην πίσω άκρη του μυαλού τους είναι να γίνει κάτι ανάλογο, αυτή τη φορά με κατεύθυνση τη Βόρεια Ελλάδα.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76