UA-49499200-1

Αποκαλυπτήρια του λειτουργικού πρωτότυπου αυτοοδηγούμενου οχήματος της Google

24.12.2014_Αποκαλυπτήρια του λειτουργικού πρωτότυπου αυτοοδηγούμενου οχήματος της GoogleΚαθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η Google επέλεξε να «ξετυλίξει» ένα από τα πλέον διάσημα και πολλά υποσχόμενα πειραματικά projects της: ο λόγος φυσικά για το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητό της.

Ο αμερικανικός κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας παρουσίασε το πρώτο πραγματικό πρωτότυπο του οχήματος. «Το όχημα που είχαμε αποκαλύψει τον Μάιο ήταν ένα πρώιμο ομοίωμα- δεν είχε καν πραγματικά φώτα».

«Από τότε, δουλεύουμε πάνω σε διαφορετικά πρωτότυπα πρωτοτύπων, το καθένα σχεδιασμένο για τη δοκιμή διαφορετικών συστημάτων ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος- για παράδειγμα, τα τυπικά τμήματα του αυτοκινήτου όπως τα φρένα και το τιμόνι, καθώς και τμήματα που έχουν να κάνουν με την αυτόνομη οδήγηση, όπως ο υπολογιστής και οι αισθητήρες» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της εταιρείας στο κοινωνικό της δίκτυο, Google+.

Όπως επισημαίνεται, όλα αυτά τα κομμάτια συνδέθηκαν μεταξύ τους, σε ένα πλήρως λειτουργικό όχημα- «το πρώτο μας πλήρες πρωτότυπο, για πλήρως αυτόνομη οδήγηση».

«Θα περάσουμε τις διακοπές κάνοντας διαδρομές στην πίστα δοκιμών μας, και ελπίζουμε να σας δούμε στους δρόμους της βόρειας Καλιφόρνια τον επόμενο έτος.

Οι οδηγοί ασφαλείας μας θα συνεχίσουν να επιβλέπουν το όχημα για λίγο ακόμα, χρησιμοποιώντας προσωρινό χειροκίνητο έλεγχο όταν απαιτείται, ενώ συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε και να μαθαίνουμε. Καλές διακοπές!» καταλήγει η ανάρτηση του Google Self-Driving Car Project.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76