UA-49499200-1

Αερόστατο για διαστημικό τουρισμό

27.6.2014_«Διαστημικά» αερόστατα θα μεταφέρουν τουρίστες στη στρατόσφαιραΤην επιτυχή ολοκλήρωση δοκιμαστικής πτήσης μίας μικρότερης έκδοσης του αεροστάτου της για διαστημικούς τουρίστες ανακοίνωσε η εταιρεία World View (Αριζόνα). Όπως έγινε γνωστό, το αερόστατο έφτασε σε ύψος άνω των 32 χιλιομέτρων.

Κατά τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Τζέιν Πόιντερ, η εν λόγω πτήση αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα που φέρνει τη World View ένα βήμα πιο κοντά στο να προσφέρει μια «εμπειρία ζωής» στους «ταξιδιώτες» (Voyagers) της (όπως χαρακτηρίζει η εταιρεία τους πελάτες της).

Σύμφωνα με το space.com, η World View ελπίζει να ξεκινήσει τις πρώτες της εμπορικού χαρακτήρα πτήσεις κατά τα τέλη του 2016, με περίπου 50 πτήσεις μέσα στο πρώτο έτος. Η εταιρεία υπόσχεται μία δίωρη εμπειρία «τύπου ιστοπλοΐας» μέσα σε μία κάψουλα υπό πίεση, με πρόσβαση στο Ίντερνετ και τη συνοδεία κοκτέιλ.

Η διάρκειας πέντε ωρών δοκιμαστική πτήση ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου από το Roswell International Air Center στο Νέο Μεξικό και πραγματοποιήθηκε από ένα σκάφος μεγέθους που αντιστοιχεί στο 10% του κανονικού. Όταν το αερόστατο κατέβηκε στα 15.240 μέτρα τότε ενεργοποιήθηκε ένα σύστημα parafoil για την ασφαλή επιστροφή του στο έδαφος. Σημειώνεται ότι το σκάφος χρησιμοποιεί ένα μπαλόνι παρεμφερές με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ για το διάσημο άλμα του το 2012.

Πέρα από τουρίστες, η World View ελπίζει να προσεγγίσει και ενδιαφερόμενους από τον επιστημονικό κόσμο, για ερευνητικούς σκοπούς, καθώς και για διάφορα projects που έχουν να κάνουν με τηλεπικοινωνίες, παρακολούθηση, εκτόξευση μικροδορυφόρων κ.α.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76