UA-49499200-1

ΑΔΕΔΥ: «Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

9.10.2014_ΑΔΕΔΥ Όχι στη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας την «στοχοποίηση» της πρώην αντιπροέδρου (και νυν μέλους ΔΣ) του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων κας Φωτεινής Μανωλάκου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη στοχοποίηση της Φωτεινής Μανωλάκου, πρώην αντιπροέδρου (και νυν μέλους ΔΣ) του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων.

Στην περιοχή της Λακωνίας είναι φανερή, πλέον, η λειτουργία ενός οργανωμένου μηχανισμού στοχοποίησης κι εξόντωσης αγωνιστών. Η συνάδελφος Φωτεινή Μανωλάκου, είναι το δεύτερο κρούσμα δίωξης συνδικαλιστικού εκπροσώπου στην περιοχή, μετά τη δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μολάων και εκλεγμένης αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Οι αγώνες και οι δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διεκδίκηση της δημόσιας υγείας για όλους, που κλιμακώθηκαν με τη συγκρότηση της επιτροπής πολιτών για την προάσπιση των δημοσίων δομών υγείας, με ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με συντονισμό δράσεων με άλλα νοσοκομεία και άλλες ομάδες εργαζομένων, κατάφεραν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Μολάων -τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση- και να συσπειρώσουν πολίτες της περιοχής για να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας. Αυτές οι δράσεις ανησύχησαν απ’ ότι φαίνεται τους κυβερνώντες, και, μετά τη συνταξιοδότηση του Προέδρου του Σωματείου, υπήρξε στοχοποίηση της Αντιπροέδρου, της συναδέλφου Φωτεινής Μανωλάκου.

Τη Δευτέρα, 13 Οκτώβριου 2014, η συνάδελφος καλείται να απολογηθεί για μια φορά ακόμη, για το πειθαρχικό παράπτωμα της “αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια” γιατί υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της και με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του

Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης (από τις 2 27 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 Απριλίου 2014 όταν με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης ανεστάλη η παραπάνω απόφαση της Διοικήτριας). Και ενώ της έχει ήδη επιβληθεί από τη διοίκηση, ποινή προστίμου αποδοχών 15 ημερών, καλείται να απολογηθεί ξανά για τα ίδια «παραπτώματα» με εισήγηση την παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, που σημαίνει ότι η συνάδελφος κινδυνεύει να τεθεί σε αργία!».

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ώρα 9.30 πμ, στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Check Also

Βενετία και Μονεμβασιά φιγουράρουν στην έκθεση του James Foot στη Βενετία

Τοπία από την υπέροχη Βενετία, τη μοναδική Μονεμβασιά αλλά και το γραφικό Κυπαρίσσι, φιγουράρουν στην …

G-EZ117CQG76