UA-49499200-1

Ένα χορευτικό πολυθέαμα με τον τίτλο «Home» στα Παπαδιάνικα

16.7.2014_Χορευτικό Πολυθέαμα Home 3 16.7.2014_Χορευτικό Πολυθέαμα Home 5

Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στο Δημοτικό Κτίριο στα Παπαδιάνικα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων – Πλύτρας, υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας, διοργάνωσε μια multimedia χοροθεατρική παράσταση με τον τίτλο «Home». Η σύλληψη της ιδέας, η σκηνοθεσία, η χορογραφία, η μουσική και το βίντεο ανήκει στη δασκάλα Έλενα Κουρκούλη, η οποία είναι Πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και έχει αποφοιτήσει από την ερασιτεχνική σχολή μπαλέτου Γιαννιώτου – Κοσκινίδου.

Η παράσταση αποτελείτο από τρείς θεματικές ενότητες: ΓΗ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΑΤΡΙΔΑ, οι οποίες αναπτύχθηκαν τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Ξεκίνησε από το φουαγιέ του κτιρίου με μουσική και ταυτόχρονη προβολή βίντεο σε γιγαντοοθόνες, συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων και ολοκληρώθηκε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

«Η ζωή που φτιάχνουμε καθημερινά είναι το σπίτι μέσα στο οποίο ζούμε» μας τόνισε η κ. Έλενα Κουρκούλη, συνεχίζοντας: «Είναι ένα από τα μηνύματα που ήθελα να περάσω στο κοινό και να τον αγγίξω συναισθηματικά μέσω της κίνησης , του χορού , της υποκριτικής, της εικόνας του ήχου. Δεν πρόκειται απλά για μια επίδειξη χορού, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας». Το θέαμα είχε πολλές εναλλαγές εικόνων, χορευτικών και υποκριτικών δρώμενων. Οι χορευτές απέδωσαν εξαιρετικά τους ρόλους τους εκφράζοντας ταυτόχρονα έντονα συναισθήματα μέσα από την κινησή τους. Χόρεψαν κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και χορογραφημένους ελληνικούς χορούς, αφήνοντας έκπληκτους τους θεατές. «Αξιοθαύμαστο και πειθαρχημένο  υλικό» χαρακτήρισε η κ. Έλενα Κουρκούλη τους μαθητές της τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει έναν–έναν προσωπικά λέγοντας: «Ναυσικά  Ατσιδάκου,  Άννα Βλάχου, Τίνα Βουνελάκη, Φυλλένια Βουνελάκη, Χριστίνα Βράτιμου, Βασιλική Δωδεκάτου, Σοφία Ζερβάκου, Χρύσα Καλαπόθου, Αντιγόνη Καρακίτσου, Μαριάντα Καρακίτσου, Ελένη Ντέντε, Κατερίνα Πετροπουλάκη, Θεώνη Σαχλά, Σταυρούλα Σαχλά, Ειρήνη Σκαμνάκη και Σπύρο Παντελή σας ευχαριστώ πολύ».

16.7.2014_Χορευτικό Πολυθέαμα Home 7 16.7.2014_Χορευτικό Πολυθέαμα Home 2

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοδούλη Σπυριδάκου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την παράσταση λέγοντας: «Είμαι εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα το οποίο ήταν ολοκληρωμένο τόσο μουσικά, όσο χορευτικά και θεατρικά». Αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά τους γονείς και δήλωσε την πρόθεση του Συλλόγου να συνεχίσει την συγκεκριμένη δραστηριότητα, αξιοποιώντας παράλληλα τη μέχρι τώρα εμπειρία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Εφημέριος Ενορίας Ασωπού π. Γεώργιος Κότσαλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η Διευθύντρια του Λυκείου Μολάων κ. Ολυμπία Λαμπούση, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων κ. Μελέτης Τσαρούχας,  εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Ασωπού και Φοινικίου και πλήθος κόσμου.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον κ. Δήμαρχο Μονεμβασίας, τον κ. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ασωπού, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, την κα Μαρία Σιουρούνη για την απαγγελία της, το χορηγό της παράστασης «Κατάστημα Επίπλων-Ξυλείας» Αφοί Παναρίτη στους Μολάους, την ΚΑΣΕΛ, το Δημήτρη Βλαχάκη για την ατέλειωτη τεχνική υποστήριξη, το Βαγγέλη Βλαχάκη για το βίντεο και τις φωτογραφίες, τη Χριστίνα Κόντε για το μακιγιάζ, τη φίλη και μέλος του Συλλόγου Αλεξία Παπαδάκη, τους Γονείς αρωγούς του εγχειρήματος, τους αγαπητούς συμμετέχοντες συντοπίτες και την αγαπημένη Δασκάλα Έλενα Κουρκούλη με καταγωγή από την Άνω Καστανιά Βοιών Λακωνίας για την εξαιρετική προσφορά της.

16.7.2014_Χορευτικό Πολυθέαμα Home 4 16.7.2014_Χορευτικό Πολυθέαμα Home 6

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76