UA-49499200-1

Ένα κινηματογραφικό πολύπτυχο για τη φύση, ετοιμάζει ο Φ.Δ. Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού

19.6.2015_Ένα κινηματογραφικό πολύπτυχο για τη φύση ετοιμάζει ο Φ.Δ. Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού

Το ιστορικό βουνό Πάρνωνας και ο σημαντικός υγρότοπος Μουστού στην Αρκαδία, διαμορφώνουν ένα φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς, πλούσιο σε ιστορία και παραδόσεις, αλλά και ζωντανό στο σήμερα. Τοπία, σημαντική πανίδα και χλωρίδα, ιστορία, θρύλοι, μνημεία πολιτισμού, άνθρωποι, παράδοση, αλλά και σύγχρονες οικοτουριστικές δραστηριότητες, περιβάλλουν την αφηγηματική ροή των τεσσάρων ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Τα τρία 15λεπτα ντοκιμαντέρ θα δομηθούν πάνω σε διακριτούς θεματικούς άξονες, αναδεικνύοντας όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη φυσιογνωμία της περιοχής και την καθιστούν ενδιαφέρουσα, όπως το φυσικό περιβάλλον, η βιοποικιλότητα και το καθεστώς προστασίας, τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής (μυθολογία, αρχαιολογικοί χώροι και μοναστήρια) και η ανθρώπινη δραστηριότητα (οικοτουρισμός).

Το 25λεπτο ντοκιμαντέρ θα είναι ενιαίο και θα αποτελεί μια συνθετική ματιά στην περιοχή, αναδεικνύοντας την οικολογική και πολιτισμική αξία της προστατευόμενης περιοχής, αλλά και τον κύριο σκοπό της διαχείρισης και προστασίας της για τη διαφύλαξη της βιολογικής ποικιλότητας και τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς. Θα προβάλλει τη σημασία που έχει η διατήρησή της για τον Άνθρωπο, αναδεικνύοντας τα οφέλη που προσφέρει στον τοπικό πληθυσμό και γενικότερα, η ύπαρξή της και η διατήρησή της σε καλή οικολογική κατάσταση.

19.6.2015_Ένα κινηματογραφικό πολύπτυχο για τη φύση ετοιμάζει ο Φ.Δ. Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού_1

Τις ταινίες σκηνοθετεί ο Αρκάς σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και την παραγωγή έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΕΠΕ. Τα γυρίσματα, που ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο περίπου, διατρέχουν την οροσειρά του Πάρνωνα, ενώ οι ταινίες που θα παραδοθούν στις αρχές Φθινοπώρου, θα προβάλλονται στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης (Άστρος, Άγιος Πέτρος και Καστάνιτσα Αρκαδίας).

Η 25λεπτη ταινία θα συμμετάσχει και στο περίφημο Φεστιβάλ Ταινιών Βουνού, της Autrans/Πυρηναία. Σε αυτήν την κινηματογραφική περιπλάνηση, εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο και όλο το στελεχιακό δυναμικό του Φορέα Διαχείρισης, συνταξιδεύουν μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Κορδελάς (Φωτογραφία), ο Γεράσιμος Βάκρος (Οργάνωση/διεύθυνση παραγωγής), ο Πλάτων Ανδριτσάκης (Μουσική), ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος (Υπεύθυνος έργου), ο Γιάννης Γιαννακόπουλος (Ηχολήπτης), ενώ και άλλοι συνεργάτες και ηθοποιοί θα ακολουθήσουν στο post production.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο σπικάζ έδωσε την φωνή του ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, μια ανιδιοτελής προσφορά στην περιοχή, ενώ η μουσική έχει γραφτεί ειδικά για το τηλεοπτικό μήνυμα από τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη.

Φώτο: Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76