UA-49499200-1

Έκθεση ζωγραφικής «με το βλέμμα του Οδυσσέα» του Γιώργου Ψυχογιού στο Κάστρο Μονεμβασίας

18.8.2014_Έκθεση φωτογραφίας με το βλέμμα του Οδυσσέα_1 18.8.2014_Έκθεση φωτογραφίας με το βλέμμα του Οδυσσέα_2

Στις 12 Αυγούστου 2014 στο χώρο του Αγίου Νικολάου στο Κάστρο Μονεμβασίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «με το βλέμμα του Οδυσσέα» του Γιώργιου Ψυχογιού.  Πρόκειται για την 5η κατά σειρά έκθεση που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το  Δήμο Μονεμβασίας και την Ένωση Γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες».

Στα εγκαίνια απεύθυναν  χαιρετισμό: η κ. Ντία Τζανετέα Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, η κ. Κατερίνα Τσαφατίνου Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας, η κ. Χρυσάνθη Μανιατάκη Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών , ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης και τέλος  ο καλλιτέχνης κ. Γεώργιος Ψυχογιός. Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων ο βουλευτής και τ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η  βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, αλλά και άτομα από τον κόσμο της τέχνης. Το κτήμα Θεοδωρακάκου προσέφερε δροσερό  οίνο στους παρευρισκόμενους.

Η θεματολογία της φωτογραφικής λήψης ήταν ποικίλη, με κυρίαρχο το συναίσθημα της στιγμής. Η φύση, η ανθρώπινη φιγούρα καθώς και άυλα αντικείμενα συνθέτουν το πάζλ μιας πολύχρωμης και πολυσχιδής έκθεσης. Τέλος ένα  ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τη ζωή και το έργο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

18.8.2014_Έκθεση φωτογραφίας με το βλέμμα του Οδυσσέα_3           18.8.2014_Έκθεση φωτογραφίας με το βλέμμα του Οδυσσέα_5

Κοιτώντας κάποιος  τις φωτογραφίες είναι σαν βλέπει πίνακες ζωγραφικής που βρίθουν από ζωή. Η  κίνηση αυτών σε προκαλεί να τις προσέξεις για ώρα και να παρατηρήσεις ακόμα και την πιο μικρή τους λεπτομέρεια.  Ο όμορφος φυσικός χώρος του Αγίου Νικολάου κατάμεστος από φωτογραφικές πινελιές υπό τη χαλαρωτική μουσική υπόκρουση προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία στο χώρο της τέχνης.

Το αποτέλεσμα της έκθεσης όπως ανέφερε στο monemvasianews,gr ο κ. Ψυχογιός είναι συλλογή 12 ετών, συλλογή εμπειριών , προσωπικών στιγμών και συναισθημάτων. Είναι όλες εκείνες οι εικόνες που συνέλλεξε ο ίδιος πραγματοποιώντας ταξίδια ανά τον κόσμο. Με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και τη ανθρώπινη υπόσταση προσπαθεί να αποτυπώσει με το φωτογραφικό του φακό εικόνες με ατέλειες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Άλλωστε τίποτα στη πλάση δεν είναι τέλεια φτιαγμένο, μου αρέσει να αποτυπώνω την αλήθεια».  Πρόκειται για έναν ερασιτέχνη φωτογράφο, μιας και το βασικό του επάγγελμα είναι αυτό του οδοντιάτρου, που όμως αφιερώνεται σε αυτό ως επαγγελματίας αναφέροντάς μας: «Προσωπικός στόχος είναι ο εμπλουτισμός  της συλλογής φωτογραφιών».

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με τη μουσική βραδιά σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, F. G. Lorca, Νίκου Γκάτσου και Οδυσσέα Ελύτη, με  τη μοναδική ερμηνεία του  Πάνου Μπούσαλη, της Ιωάννας Φόρτη και του Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

Ασπασία Γεωργιλή

18.8.2014_Έκθεση φωτογραφίας με το βλέμμα του Οδυσσέα_6           18.8.2014_Έκθεση φωτογραφίας με το βλέμμα του Οδυσσέα_7 

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76