UA-49499200-1

Άλλη μια «Έκπληξη» για τους άστεγους

25.2.2015_Άλλη μια «Έκπληξη» για τους άστεγους
Η έκθεση «Έκπληξη 6! – Global Edition» υποστηρίζεται από την παγκόσμια εικαστική κοινότητα.

Η Τέχνη θέτει υπό τη σκέπη της για μια ακόμα φορά τους άστεγους της Αθήνας, αφού η καλλιτεχνική κοινότητα στέκεται στο πλάι τους για 6η χρονιά, μέσα από την έκθεση «Έκπληξη 6! – Global Edition», που εγκαινιάζεται στον πολιτιστικό χώρο «9 Εννέα», σήμερα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου.

Η «Έκπληξη», η ετήσια έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας, διοργανώνεται από την εικαστική πλατφόρμα artAZ, η οποία λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας, κυρίως, στην επί της ουσίας προώθηση της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό, αλλά και στη συσπείρωση της εγχώριας εικαστικής κοινότητας, με σκοπό την ενδυνάμωσή της.

Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Κλίμακας», του μη κερδοσκοπικού κοινωνικού φορέα, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας, περιλαμβάνοντας δράσεις, από την πρόληψη έως την αποκατάσταση.

 25.2.2015_Άλλη μια «Έκπληξη» για τους άστεγους_

Εικαστικό παιχνίδι αλληλεγγύης και προσφοράς
Η έκθεση υποστηρίζεται από την παγκόσμια εικαστική κοινότητα. Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους, προσφέροντας τα έργα τους, υπογραμμίζοντας τη συνοχή και τη δύναμη του καλλιτεχνικού κόσμου. Σε αυτήν την 6η έκδοσή της, η «Έκπληξη» παρουσιάζει εκατοντάδες μικρά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι κλήθηκαν από το artAZ να δημιουργήσουν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση από ένα μικρό έργο τέχνης. Έτσι, καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι αλληλεγγύης και προσφοράς.

Τα έργα, άλλοτε, φέρουν το χαρακτηριστικό στίγμα του δημιουργού τους και, άλλοτε, είναι παραπλανητικά, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι, που έχει πάντα σαν κατάληξη την κοινωνική προσφορά. Όλα τα έργα προσφέρονται στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του δημιουργού να διατηρείται μυστική.

Η αποκάλυψη του ονόματος γίνεται μετά την αγορά του έργου, οπότε εκεί βρίσκεται η «έκπληξη»! Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο πρόγραμμα στήριξης αστέγων της «Κλίμακας». Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, νέα έργα θα προστίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν προκαταβολικά στην ιστοσελίδα www.artaz.gr, στο λήμμα «surprise».

Αλληλεπίδραση και δημιουργική κινητοποίηση

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση, εξελίσσεται ένα πρόγραμμα δράσεων, που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού, αλλά και στην αλληλεπίδραση και εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη. H εκθεσιακή ενότητα «Φιλία / Αγάπη» παρουσιάζει ειδικά δημιουργημένα έργα μαθητών του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Τα μικρά παιδιά στηρίζουν και εκείνα τον σκοπό, στέλνοντας ένα τρυφερό μήνυμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη δύναμη της δημιουργικής κινητοποίησης.

Στο επάνω επίπεδο του χώρου, η εκθεσιακή ενότητα Art Salon παρουσιάζει μια επιλογή έργων μικτής τεχνοτροπίας και τεχνικής, σε διάταξη εμπνευσμένη από το περίφημο Salon de Paris, τα οποία προσφέρονται σε προσιτές τιμές.
Επίσης, οι επισκέπτες της «Έκπληξης» θα έχουν τη ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα σπάνιο συλλεκτικό print πολύ δημοφιλούς Άγγλου καλλιτέχνη, το όνομα του οποίου θα αποκαλυφθεί στην έκθεση.

Πληροφορίες
Πολιτιστικός Χώρος «9 Εννέα»: Κέας 9 – πλ. Κολιάτσου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης: Πέμπτη 26/2 έως Σάββατο 28/2: 14:00 – 21:00. Παραλαβή έργων: Κυριακή 1 Μαρτίου: 12:00 – 17:00 ή κατόπιν συνεννόησης.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76