UA-49499200-1

Άδεια με «βραχιολάκι» μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως επιτυχούς φοίτησης

10.12.2014_Άδεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως επιτυχούς φοίτησηςΔεκτή ομόφωνα έγινε στη Βουλή η βελτιωτική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και απέσυρε το αίτημα του για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η τροπολογία περιλαμβάνει πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον οι κρατούμενοι έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων το προηγούμενο εξάμηνο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αθανασίου, είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

Αμέσως μετά η συνεδρίαση της Βουλής διεκόπη για λίγη ώρα, προκειμένου οι βουλευτές να μελετήσουν την τροπολογία πριν κληθούν να ψηφίσουν.

Λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλαβε τον λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν η τροπολογία σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός θα πάρει σε λίγους μήνες άδεια, τον καλούμε να μη χαρίσει τη ζωή του» είπε και ανακοίνωσε πως το κόμμα αποσύρει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76