UA-49499200-1

Snoopy: Αστέρι στη «λεωφόρο της δόξας» απέκτησε το διάσημο Μπιγκλ

4.11.2015_Snoopy

Το δικό του αστέρι στη «λεωφόρο της δόξας» του Χόλυγουντ απέκτησε, σε ειδική τελετή, ο Snoopy, το διάσημο Μπιγκλ των «Peanuts».

Το υπ’ αριθμόν 2.563 αστέρι της λεωφόρου παρουσιάστηκε την Δευτέρα και βρίσκεται δίπλα στο αστέρι που στήθηκε για τον «πατέρα» του Snoopy, τον Charles Schulz. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν λίγο πριν κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Peanuts: The Movie».

O αξιαγάπητος Snoopy και ο Charlie Brown έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τον Οκτώβριο του 1950, όταν ο κομίστας και συγγραφέας Charles Schulz – ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2000 σε ηλικία 77 ετών – κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο των «Peanuts».

Οι απολαυστικές ιστορίες έφθασαν να δημοσιεύονται σε 2.600 εφημερίδες στον πλανήτη, ενώ θεωρείται το διασημότερο και με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία κόμικ στον κόσμο. Η σειρά διαβαζόταν καθημερινά από 355 εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες, σε 21 διαφορετικές γλώσσες, σε 75 χώρες. Με περίπου 20.000 στριπ των τεσσάρων καρέ σε διάρκεια 50 ετών, τα «Peanuts» θεωρούνται από ορισμένους ως η μεγαλύτερη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ από άνθρωπο.

Ο Snoopy δεν είναι το μοναδικό καρτούν που κερδίζει ένα αστέρι στη διάσημη λεωφόρο, αφού έχουν προηγηθεί αγαπημένοι ήρωες, όπως οι Bugs Bunny, Donald Duck, Mickey Mouse, Shrek κ.ά..

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76