UA-49499200-1

NowWeBike: Ευρωπαϊκή διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία

30.7.2015_NowWeBike -  Ευρωπαϊκή διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία

Η Ευρωπαϊκή διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία «NowWeBike» αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας «NowWeMove» με στόχο της μείωση της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη. Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως το κόστος του «να μην κάνεις τίποτα», ανέρχεται σε 80 δις Ευρώ για την Ευρωπαϊκή οικονομία και η σωματική αδράνεια είναι ο 4ος στην σειρά παράγοντας κινδύνου της παγκόσμιας θνησιμότητας.

Η άσκηση λειτουργεί σαν φάρμακο και είναι δωρεάν και διαθέσιμη σε όλους. Οι περισσότεροι από τους Έλληνες (περίπου το 80%) δεν είναι αρκετά ή καθόλου σωματικά δραστήριοι (Ευρωβαρόμετρο 2013) και το ποδήλατο είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσουμε ή ακόμα και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

«Με την συμμετοχή μας στην περιοδεία αυτή θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες για να κινηθούν και να πάρουν μέρος σε μια πανευρωπαϊκή δράση με το ποδήλατο ως μέσο «ενεργής» μετακίνησης στις πόλεις, βιώσιμου τουρισμού και καθαρών εμπορευματικών μεταφορών»  δήλωσε ο Γιώργος Φαρφαράς, πρόεδρος της ΚοινΣΕπ «Πράσινες Διαδρομές», εθνικός συντονιστής της εκστρατείας  «NowWeMove» στην Ελλάδα.

Μια ομάδα ποδηλατών έχει ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου 2015 από την Νότια Τουρκία και θα διασχίσει τα σύνορα 12 χωρών, για να καλύψει περίπου 2.700 χιλιόμετρα σε 47 ημέρες για να τερματίσει στις Βρυξέλλες στις 9 Σεπτεμβρίου 2015. Με την συνεργασία και υποστήριξη περιφερειακών και τοπικών φορέων στα πλαίσια της διέλευσης της ομάδας ποδηλατών από την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία  έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

NowWeBike – Ποδηλατούμε στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

19:00 Υποδοχή των ποδηλατών από την Νότια Τουρκία. Δίωρη ποδηλατική διαδρομή που θα μας αποκαλύψει τα πολλά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης σημαντικό κέντρο της ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Με την συμμετοχή και υποστήριξη: Δήμος Θεσσαλονίκης, Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ, Dot2dot ΚοινΣΕπ, Αθλητικός Όμιλος “Δράση” – Action Bike Club, RentRoomsThessaloniki.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

NowWeBike – EuroVelo 11 – Θεσσαλονίκη – Ευζώνοι

10:00 Επίσκεψη στο μουσείο Ατατούρκ
12:00  Συνέντευξη τύπου, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
13:00  Αναχώρηση ποδηλατικής εκδρομής κατά μήκος της Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 11 – «East Europe Route» από την Θεσσαλονίκη έως στην συνοριακή διάβαση Ευζώνων, η οποία θα διαρκέσει 2 ημέρες και θα διέλθει από το Αρχαιλογικό Μουσείο Πέλλας, τnν πόλη των Γιαννιτσών, τους Δρόμους Κρασιού Πέλλας – Γουμένισσας, την Γουμένισσα, το Πολύκαστρο και τους Ευζώνους.

Με την αιγίδα και και υποστήριξη: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Παιονίας,  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ, Αθλητικός Όμιλος “Δράση” – Action Bike Club,  RentRoomsThessaloniki, Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας Ξενώνας “Δημοσθένης”

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76