UA-49499200-1

BAFTA 2015: Στο «Boyhood» το βραβείο καλύτερης ταινίας

9.2.2015_BAFTA 2015 στο «Boyhood» το βραβείο καλύτερης ταινίας
Οι συντελεστές της ταινίας «Boyhood».

Η ταινία «Boyhood», του Αμερικανού σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης ταινίας, κατά την απονομή των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου BAFTA που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο.

Το «Boyhood» επικράτησε απέναντι στις ταινίες «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Άντερσον, «Imitation Game» του Μόρτεν Τίλντουμ, «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και το «The Theory Of Everything» του Τζέιμς Μάρς.

Ένας ύμνος στη ζωή

Η ταινία «Boyhood», που κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας BAFTA για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, παρουσιάζει την παιδική ηλικία και το πέρασμα στην ενήλικη ζωή ενός αγοριού με όλες τις χαρές, τα προβλήματα και τις αγωνίες που μια τέτοια διαδικασία εσωκλείει. Με τους Πατρίσια Αρκέτ, Ίθαν Χοκ, Έλαρ Κολτρέιν και Λόρελεϊ Λινκλέιτερ , η ταινία είναι ένας ύμνος στη ζωή, «είναι μια δουλειά για το φυσικό πέρασμα του χρόνου και για το πώς αυτό μας συνθλίβει όλους», επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Η κομεντί «Ξενοδοχείο Grand Budapest», με τους Ρέιφ Φάινς, Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Τζουντ Λο και Τίλντα Σουίντον, απέσπασε 5 βραβεία, ενώ το  «Imitation Game» δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα βραβείο. Το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου πήγε στον Έντι Ρέντμεϊν για το «The Theory Of Everything», ενώ η Τζούλιαν Μουρ απέσπασε τον τίτλο του πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία «Still Alice».  Το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου πήγε στην Πατρίσια Αρκέτ για το «Boyhood», ενώ το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου απέσπασε ο Τζ.Κ. Σίμονς για το «Whiplash».

Τέλος, ο διάσημος συνθέτης, ελληνικής καταγωγής, Αλεξάντρ Ντεσπλά είναι ο νικητής στην κατηγορία Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για την ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest». Ο  Ντεσπλά, μοιάζει πλέον το απόλυτο φαβορί και στη κούρσα των βραβείων των Όσκαρ, όπου διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο για τη μουσική του σε δύο ταινίες, το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και το «Imitation Game».

Τα βραβεία 

Καλύτερη Ταινία
«Boyhood»

Σκηνοθεσία
Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Boyhood»

Α΄ Ανδρικού Ρόλου
Έντι Ρεντμέιν, «The Theory Of Everything»

Α΄ Γυναικείου Ρόλου
Τζούλιαν Μουρ, «Still Alice»

Β΄ Ανδρικού Ρόλου
Τζ.Κ. Σίμονς, «Whiplash»

Β΄ Γυναικείου Ρόλου
Πατρίσια Αρκέτ, «Boyhood»

Πρωτότυπου Σεναρίου
Γουές Άντερσον και Χιούγκο Γκίνες, «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Διασκευασμένου Σεναρίου
Άντονι ΜακΚάρτεν, «The Theory Of Everything»

Ντοκιμαντέρ
«Citizenfour»

Ανερχόμενο Αστέρι
Τζακ Ο’Κόνελ

Ξενόγλωσσης Ταινίας
«Ida»

Κινουμένων Σχεδίων
«Η ταινία LEGO»

Πρωτότυπης Μουσικής
Αλεξάντρ Ντεσπλά, «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Διεύθυνσης Φωτογραφίας
Εμανουέλ Λουμπέσκι, «Birdman»

Σχεδιασμός Παραγωγής
Άνταμ Στοκχάουζεν, Άννα Πίνοκ, «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Κοστουμιών
Μιλένα Κανονέρο, «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Μακιγιάζ
«Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Ήχου
«Whiplash»

Ειδικών Εφέ
«Interstellar»

Καλύτερη Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων
«The Bigger Picture».

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76