UA-49499200-1

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας στην Καβάλα

10.6.2016_2ο πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας στην Καβάλα

Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ», διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας στις 18-20 Νοεμβρίου 2016 στην πόλη της Καβάλας, υπό την πνευματική αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τη στήριξη του Δήμου Καβάλας, με γενικό θέμα Πολιτική Θεωρία: τί δεῖ τὸ κύριον εἶναι τῆς πόλεως; «Ποια πρέπει να είναι η κυρίαρχη εξουσία της πολιτείας;» (Αριστοτέλης, Πολιτικά 3.1281a 11) και με ειδικότερα θεματικά πεδία τα ακόλουθα:

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
–  Πολιτικός στοχασμός από την αρχαιότητα και τη διαχρονία της Ελλάδας
–  Κλασική, νεότερη και σύγχρονη πολιτική θεωρία
–  Διεθνείς σχέσεις και το διακρατικό σύστημα
–  Ελευθερία και ισότητα
–  Oι ποιότητες της δημοκρατίας
–  Aποτίμηση της συμβολής των κομμάτων στο νέο Ελληνικό κράτος
–  Πολιτική φιλοσοφία και Θεολογία
–  Πολιτική φιλοσοφία και τέχνη
–  Θέματα κοινωνικής και πολιτικής ανθρωπολογίας

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Ομ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Αγλαΐα Μελά, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Χαράλαμπος Σπυρίδης, Κοσμήτωρ της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας
Θεοφάνης Τάσης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Freie Universität, Βερολίνο
Σωτηρία Τριαντάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσες/οι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνέδριο με προφορική ανακοίνωση ή με αφίσα/πόστερ θα πρέπει να υποβάλουν τις περιλήψεις τους μέχρι τις 20/6/2016 σε ηλεκτρονική μορφή, σε δύο μορφές (επώνυμη και ανώνυμη), στην ηλεκτρονική διεύθυνση philosophia.ancilla@gmail.com. Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει μέχρι τις 20/8/2016. Τα κείμενα των περιλήψεων πρέπει να έχουν έκταση 400-500 λέξεις (χωρίς την ενδεχόμενη βιβλιογραφία) και να αποσταλούν σε μορφή word ή pdf στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ανώνυμο αρχείο δεν πρέπει να περιέχει αυτοαναφορές στο κείμενο ή τη βιβλιογραφία (βλ. λεπτομέρειες στη συνέχεια). Για τις προφορικές ανακοινώσεις που θα γίνουν αποδεκτές θα διατεθούν 30 λεπτά παρουσίασης, ενώ είναι δυνατή και η παρουσίαση με αφίσα/πόστερ. Κάθε σύνεδρος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει μόνο με μία ανακοίνωση (ατομική ή ομαδική).

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ
Παρακαλούμε η περίληψη να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
Περιεχόμενο: Το περιεχόμενο της περίληψης, όπως και η παρουσίαση, θα πρέπει να έχει συνάφεια με τις θεματικές του συνεδρίου και να ισορροπεί ανάμεσα στην επιστημονικότητα και την εκλαΐκευση. Θα πρέπει να έχει δηλαδή επαρκείς ενδείξεις επιστημονικής εγκυρότητας και αξιοπιστίας, αλλά και να μπορεί να απευθυνθεί σε ένα γενικότερο και επιστημονικά ετερογενές κοινό.

Είδος παρουσίασης: Στην αρχή της περίληψης παρακαλούμε να διευκρινίζεται αν είναι επιθυμητή η συμμετοχή (α) με προφορική ανακοίνωση, (β) με πόστερ ή (γ) χωρίς προτίμηση.
–  γραμματοσειρά: Palatino Linotype 11pt 
–  αριθμός λέξεων: μέχρι 500 χωρίς τη βιβλιογραφία
για το επώνυμο αρχείο: θεματική περιοχή, τίτλος, όνομα συγγραφέα, φορέας εργασίας (προαιρετικά), ηλεκτρονική διεύθυνση (προαιρετικά)
για το ανώνυμο αρχείο: θεματική περιοχή, τίτλος

Όλοι οι σύνεδροι-εισηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν άρθρο για πρακτικά του συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τα πρακτικά θα δοθούν κατά τις ημέρες του συνεδρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
Η συμμετοχή για λήψη βεβαίωσης είναι 20 € και ειδικά για φοιτητές/τριες (σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο), για πολυτέκνους, ανέργους (κάρτα ανεργίας) και μέλη του συλλόγου στα 15 €.  Η προεγγραφή στο συνέδριο έχει μειωμένο κόστος (γενική συμμετοχή: 10 €), η προθεσμία είναι μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2016. Η καταβολή του αντίστοιχου ποσού μπορεί να γίνει: (α) είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» (Τράπεζα Πειραιώς, Αριθμός λογαριασμού 5245-060227-986), (β) είτε μέσω PayPal (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αγγλόγλωσση εκδοχή: sinathena.wordpress.com). Η απλή παρακολούθηση όλου του συνεδρίου, χωρίς λήψη βεβαίωσης, είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.

ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Βασικός χώρος του συνεδρίου είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Οι λοιποί χώροι και ειδικότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μαζί με το επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Για υποβολή περίληψης (προθεσμία): 20 Ιουνίου 2016
Ενημέρωση αποδοχής μέχρι: 20 Αυγούστου 2016
Προεγγραφή με μειωμένο κόστος (προθεσμία): 23 Σεπτεμβρίου 2016
Ημέρες συνεδρίου (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή): 18-20 Νοεμβρίου 2016
Υποβολή άρθρου για τα πρακτικά (προθεσμία): 21 Ιανουαρίου 2017
*ενημερώνουμε ότι τα πρακτικά των συνεδρίων δημοσιεύονται σε βάση διετίας

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ: 6946-522-288, 6948-210-296 Emailphilosophia.ancilla@gmail.com
Ταχ. Διευθ.: 7ης Μεραρχίας 1, Καβάλα 65403 Ιστοσελίδαsynathena.wordpress.com,     synathena.gr/political-philosophy

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76