UA-49499200-1

Το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου «φαίνεται» να φτάνει στο τέλος του

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μια και όπως δήλωσε  ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας που έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

«Το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει την Περιφέρειά μας για δεκαετίες -και είναι γνωστή η κατάσταση, ιδιαίτερα σε περιοχές τουριστικές- φθάνει στο τέλος του» σημείωσε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας: «Η εκτίμηση είναι ότι σε 10 ημέρες από τώρα θα έχουμε υπογράψει με την εταιρεία, καθώς έχει ολοκληρωθεί πλήρως η απαιτούμενη θεσμική διαδικασία».

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς τις αυξημένες αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, με δεδομένο ότι λόγω της απλής αναλογικής δεν υπάρχει πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Οικονομική Επιτροπή και οι αυξημένες αρμοδιότητες που της δόθηκαν, μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε σήμερα εν όψει της άμεσης έναρξης κατασκευής των εργοστασίων, τα οποία είναι τυποποιημένα και σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί».

Τέλος  ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόβλημα που υπάρχει με τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων από τους κατά τόπο Δήμους.

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76