UA-49499200-1

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι Μηχανικοί ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

31.3.2015_Ανασφάλιστοι οι 40.000 από τους 65.000 μηχανικούς

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 12-1-2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 11-1-2016, καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών σε κοινή τους σύσκεψη στις 12-1-2016, αφού έλαβαν υπόψιν τους τις καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του Κλάδου που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του σ/ν της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που συνίστανται:

α. Στην κατάργηση του Ταμείου ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 80χρονη ιστορία του.
β. Στις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών για όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, με ιδιαίτερη δε σφοδρότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση και τους οδηγεί εκτός επαγγέλματος, τους νέους Μηχανικούς δε στην μετανάστευση.
γ. Στις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%, δηλ. συντάξεις επαιτείας μετά από 40 χρόνια τουλάχιστον ασφάλισης.
δ. Στην οριστική κλοπή των ακόμα υψηλών (τηρουμένων των αναλογιών) αποθεματικών του Ταμείου.
ε.  Στην κατάργηση της έκπτωσης κατά 50% στην εισφορά Κ.Σ. και Επικουρικής για τους νέους Μηχανικούς στην πρώτη πενταετία ( θεσμοθετημένο πάνω από μισό αιώνα).
στ. Στην έντονα αμφισβητούμενη εγγυοδοσία – πιστοδοσία από το νέο Φορέα (θεσμοθετημένη από καταβολής του Ταμείου μας) που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων της χώρας, με συνέπειες σοβαρές και για την απαιτούμενη αναπτυξιακή προσπάθεια, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και του λαού.

Αποφάσισαν :

  • Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), κατ’ αρχάς από 18-1-2016 έως 22-1-2016, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερες αποφάσεις μας.
  • Συντονισμό δράσης με όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς της χώρας, με προτεραιότητα τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ (Νομικούς, Υγειονομικούς).
  • Συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα κλπ
  • Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης όλων των Μηχανικών για τις συνέπειες αυτού του σ/ν. Ενεργοποίηση όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, των Α΄ βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και όλων των Ενώσεων Μηχανικών σε συντονισμό και με άλλους Φορείς, για ποικίλες κινηματικές δράσεις στις περιοχές ευθύνης τους.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: «Στόχος όλων των παραπάνω αγωνιστικών δράσεων, καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν, είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σ/ν που καταστρέφει το Ταμείο, τον Κλάδο μας συνολικά και ναρκοθετεί ουσιαστικά, την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια για διέξοδο της χώρας και του λαού από την καταστροφική δουλεία των μνημονίων».

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου από την πλευρά του και η Πρόεδρος αυτού κα Χαρίκλεια Τσιώλη, στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά του προσχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, που οργανώνει το ΤΕΕ μαζί με όλους τους Τεχνικούς Φορείς, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 11:30.

Για τη μετακίνηση των Μηχανικών της Πελοποννήσου στην Αθήνα, το Τμήμα θα διαθέσει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τις πρωτεύουσες των Νομών. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι Μηχανικοί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα γραφεία του ΤΕΕ Πελοποννήσου με αποστολή σχετικού μηνύματος στο email: tee_trip@tee.gr ή στο fax: 2710222127 έως την Τρίτη 19-01-2016 και ώρα 13:00.

Τέλος καλεί όλους τους μηχανικούς της Πελοποννήσου να συμμετέχουν μαζί με την υπόλοιπη Κοινωνία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών σωματείων το Σάββατο 16-01-2016 με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12:00 το μεσημέρι, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απόσυρση της πρότασης της Κυβέρνησης. Η κοινωνική ασφάλεια και η αξιοπρεπής διαβίωση είναι δικαίωμα όλων. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την επίτευξη των στόχων μας».

 

 

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76