UA-49499200-1

Συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με την Ολλανδή υπουργό Ανάπτυξης

20.3.2015_Συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με την Ολλανδή υπουργό Ανάπτυξης

«Νέες θέσεις εργασίας  μπορούν να προκύψουν  αν οι χώρες στραφούν στην καινοτομία και την έξυπνη  ανάπτυξη. Εμείς στην Ολλανδία έχουμε πολλά παραδείγματα από αυτό» τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης της Ολλανδίας Sharon Dijksma απευθυνόμενη στην ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, που επισκέπτεται την Ολλανδία ως μέλος επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κυρία Sharon Dijksma  συνομιλώντας με την Μαρία Σπυράκη καθώς και  με  τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές  της αντιπροσωπείας που βρίσκoνται στη χώρα της στο πλαίσιο της ενημερωτικής επίσκεψης που διοργάνωσε η  Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα την “Περιφερειακή Έξυπνη Εξειδίκευση και την Ευρωπαϊκή Συνεργασία”, επεσήμανε ότι οι σύγχρονες ανάγκες  απαιτούν έξυπνη εξειδίκευση και καινοτόμες ιδέες.

Οι ευρωβουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με την υπουργό Ανάπτυξης  σχετικά με την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ,  ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ,  και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας τόσο στο Βορρά, όσο και στο Νότο. Στόχος είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να έχουν χρονική διάρκεια και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τέλος, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ενόψει της επικείμενης ανάληψης από την Ολλανδία της προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2016, εκφράζοντας την άποψη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, υποστήριξε ότι η Ολλανδία θα πρέπει να συζητήσει για τις πολιτικές της συνοχής συγκαλώντας το συμβούλιο των υπουργών και να μην αρκεστεί στην ανταλλαγή απόψεων σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της περιοδείας η κυρία Σπυράκη το πρωί επισκέφθηκε την  περιφέρεια  της Ζηλανδίας (Zeeland), στο δέλτα της Ολλανδίας. Η περιοχή μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν κατοικούνταν επειδή ήταν κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Όμως, αντιμετώπισε  αποτελεσματικά και οριστικά το πρόβλημα πλημμυρών που είχε μέσω της κατασκευής της μεγαλύτερης υποδομής διαχείρισης υδάτων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ επισκέφθηκε  τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής οστρακοειδών της Ολλανδίας, η οποία υποστηρίζει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών παραγγελιών (e-shop), και εξάγει όστρακα από το Χόνγκ-Κόνγκ  και την Κίνα μέχρι της ΗΠΑ.

 

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76