UA-49499200-1

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης του LEADER στην Ανατολική Πελοπόννησο

14-11-2016_Συγκροτήθηκε-η-Επιτροπή-Διαχείρισης-του-LEADER-στην-Ανατολική-Πελοπόννησο

Κατόπιν αξιολόγησης των τοπικών προγραμμάτων CLLD/LEADER για την περίοδο 2014-2020, με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα να καταλαμβάνει την 3η θέση ανάμεσα σε 47 τοπικά προγράμματα σε επίπεδο χώρας, συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Διαχείρισης για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος της Ανατολικής Πελοποννήσου (ΕΔΠ CLLD/LEADER), στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/11/2016, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κας Αδαμαντίας Τζανετέα.

Τα μέλη της Επιτροπής, αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις αρμοδιότητές τους αναφορικά με την υλοποίηση του νέου τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 με τίτλο «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικής Ζώνες Καινοτομίας» από τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο και το Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνη Μπερέτσο, προχώρησαν στη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα και της εκλογής Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα.

Μετά από ομόφωνη απόφαση Πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Σπυρίδων Φλώρος, εκπρόσωπος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής του προγράμματος LEADER 2007-2013,  Αντιπρόεδρος ο κ. Μιχαήλ Σωτηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τυρού και Γραμματέας η κα Γεωργία Κούβαλη, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και εκπρόσωπος της Κοιν.Σ.Επ. «Συνοδία».

Η ΕΔΠ αποτελεί το επίπεδο λήψης αποφάσεων, με αρμοδιότητες για τη διαχείριση και εφαρμογή του τοπικού προγράμματος που εκχωρούνται από το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και συμμετέχουν εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών τοπικών κοινωνικοοικονομικών συμφερόντων, ως εξής:

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
Δήμος Νότιας Κυνουρίας Μιχαήλ Σωτηρόπουλος Δημήτριος Κολινιώτης
Δήμος Μονεμβασίας Κων/νος Μαυρομιχάλης Ιωάννης Κολλιάκος
Περιφέρεια Πελοποννήσου Αδαμαντία Τζανετέα Ιωάννης Τζεφεράκος
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη – Ανώνυμη Εταιρεία Ιωάννης Σουρλάς Κωνσταντίνος Βλάχος
Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Αρχαίας Επιδαύρου «Ο Άγιος Νικόλαος» Θεόδωρος Κυριάκης Ανάργυρος Παπούλιας
Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Σπυρίδων Φλώρος Διαμαντής Σαράντης
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού Δημήτριος Μήλιος Παναγιώτης Μαντάς
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Συνοδία» Γεωργία Κούβαλη Γεωργία Κούρου
Σωματείο «Αρχείον Τσακωνιάς» Εμμανουήλ Ρεντούλης Ευγενία Δολιανίτη

14-11-2016_Συγκροτήθηκε-η-Επιτροπή-Διαχείρισης-του-LEADER-στην-Ανατολική-Πελοπόννησο_1

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα συνεχάρη το νέο Προεδρείο της Επιτροπής, αναφέρθηκε στο έργο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας και τις αρμοδιότητες των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών ως Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης, αρμόδιοι για την παρακολούθηση της ορθής υλοποίησης των τοπικών προγραμμάτων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής και τόνισε την ανάγκη της καλής συνεργασίας, του επιπέδου λήψης αποφάσεων και του επιχειρησιακού μηχανισμού, για την ευόδωση των στόχων του νέου LEADER 2014-2020.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ CLLD/LEADER κ. Σπυρίδων Φλώρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη, που έδειξαν για άλλη μία φορά στο πρόσωπό του οι εκπρόσωποι των φορέων που συνθέτουν την 9μελή Επιτροπή. Επίσης ευχαρίστησε το Γενικό Διευθυντή, τα στελέχη και τους συνεργάτες της Εταιρείας για την υποβολή ενός άρτιου φακέλου και ευχήθηκε καλή δύναμη στα μέλη της Επιτροπής, για την υλοποίηση ενός ακόμη επιτυχημένου τοπικού προγράμματος στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Μετά τη συγκρότηση ακολούθησε η συνεδρίαση του Δ.Σ.  της Αναπτυξιακής Πάρνωνα όπου εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα διαχείρισης του τοπικού προγράμματος στην ΕΔΠ CLLD/LEADER και εκχωρήθηκαν ονομαστικά αρμοδιότητες.

Επίσης το Δ.Σ. έλαβε απόφαση για τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων του Άρθρου 100 του Ν. 3852/10 με το Δήμο Ευρώτα και Μονεμβασίας για την ωρίμανση έργων, με σκοπό την υποβολή και ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ακόμη έλαβε απόφαση έγκρισης συμμετοχής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα σε Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας, για την υποβολή πρότασης του έργου «Διαχείριση αστικών αποβλήτων Δήμου Νότιας Κυνουρίας» και την ανάληψη του ρόλου του Φορέα Υλοποίησης, καθώς διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση).

Ακόμη λήφθηκε απόφαση έγκρισης σύναψης μνημονίου μεταξύ του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Π.Ε. Λακωνίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, με αντικείμενο την αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη των μερών, στην ανάπτυξη και προαγωγή της αγροτικής εκπαίδευσης και έρευνας και στη συμβολή της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν και στο γεγονός της επίσημης ανακήρυξης του Δήμου Ευρώτα, μετόχου της Εταιρείας, σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των ΣΠΟΡ για το 2017, δηλώνοντας την ικανοποίηση και τη στήριξή τους για τη σημαντική αυτή κατάκτηση του Δήμου Ευρώτα.

 

 

Check Also

15 βραβεύσεις στο Μόντρεαλ του Καναδά για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Με 15 διακρίσεις (4 Πλατινένια, 8 Χρυσά και 3 Ασημένια βραβεία) επέστρεψαν από το Μόντρεαλ …

G-EZ117CQG76