UA-49499200-1

Στην Αθήνα το 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

Της Μαργαρίτας Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό τουριστικό προϊόν παρουσιάζει το 5o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (5th International Hospitality Forum), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το προσεχές Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021. Στο επίκεντρο του φόρουμ θα βρεθεί η χαρτογράφηση της νέας τουριστικής πραγματικότητας στην μεταπανδημική περίοδο και θα παρουσιαστούν λύσεις για την επιτυχημένη προσαρμογή των ελληνικών ξενοδοχείων σε αυτή.

Το κορυφαίο φόρουμ για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα, που διεξάγεται και φέτος σε συνεργασία με την Phocuswright (μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών Consulting παγκοσμίως με εξειδίκευση στον Τουρισμό). θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo και θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της έκθεσης XENIA 2021.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών ξενοδοχειακών brands θα δώσουν το στίγμα της εποχής, ενώ προσωπικότητες που επικυριαρχούν στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, θα αποκρυπτογραφήσουν την επόμενη ημέρα της βιομηχανίας φιλοξενίας στην μετά-covid περίοδο.

Υπογραμμίζεται ότι το 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με τίτλο : «’Hospitality in the post-covid era – Η Φιλοξενία στη μετα-covid εποχή», θα έχει υβριδικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί σε δύο ενότητες, ενώ θα ακολουθήσει ξεχωριστή συζήτηση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Accor κ. Sébastien Bazin. Ειδικότερα οι ενότητες είναι οι εξής :

Ξενοδοχειακή ανάκαμψη: φέρνοντας την επανάσταση στο μάρκετινγκ, στην διανομή και λειτουργία
Επανεφεύρεση ξενοδοχείων: η βιωσιμότητα ως η ύψιστη προτεραιότητα

Αναφερόμενος στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε ότι: «Η διοργάνωση που έγινε θεσμός και αναδείχθηκε στην κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, γνώσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα, αποτελεί για πέμπτη συνεχή χρονιά, σημείο συνάντησης εκπροσώπων παγκόσμιων brands, Ελλήνων και ξένων ειδικών και decision makers, διεθνώς αναγνωρισμένων συμβουλευτικών εταιρειών και καταξιωμένων επιχειρηματιών του τουρισμού.

Το περιεχόμενο του φετινού Φόρουμ είναι και σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του κλάδου για όλες τις παγκόσμιες τάσεις της φιλοξενίας στη μετά-covid εποχή. Άλλωστε στην κορωνίδα των πλεονεκτημάτων του τοποθετείται η δυνατότητα να ακούμε τις απόψεις των ανθρώπων που δημιουργούν τις τάσεις διεθνώς. Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν έχουν μεγάλη αξία τόσο για τις σημερινές αβεβαιότητες που δημιουργεί η πανδημία όσο και για την ανάγκη ενός νέου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης που θα έχει στον πυρήνα του την έννοια της βιωσιμότητας».

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, σημείωσε μάλιστα ότι η διαχείριση της πανδημίας έχει δώσει πολύ καλές εγγυήσεις για το ελληνικό τουριστικό προϊόν το οποίο έχει κριθεί από όλους πολύ θετικά.

Ο κ. Θανάσης Γιαλούρης αντιπρόεδρος της FORUM AE που αποτελεί το χρυσό χορηγό του 5th International Hospitality Forum σημείωσε ότι : «Η Χenia 2021 θα αποτελέσει την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους ανθρώπους του κλάδου και θα αναδείξει τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το νέο μοντέλο του ελληνικού Τουρισμού».

Όπως σημείωσε ο κ. Γιαλούρης, με τη συμμετοχή 320 εκθετών η premium έκθεση του ξενοδοχειακού κλάδου επανέρχεται δυναμικά και με ασφάλεια στο Metropolitan Expo, για να υποδεχθεί τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του ξενοδοχειακού, αλλά και ευρύτερου κλάδου του τουρισμού, σε συνθήκες Covid Free. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για να ανταπεξέλθουν οι ξενοδόχοι και γενικότερα οι επιχειρηματίες της φιλοξενίας στο απαιτητικό περιβάλλον της μετά-covid εποχής. Ο κ. Γιαλούρης υπογράμμισε ότι η στρατηγική συνεργασία της Forum AE με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας συνεχίζεται απρόσκοπτα και απαοτελεί χαρά και τιμή  η φιλοξενία στην ΧΕΝΙΑ αυτού του εξαιρετικά σημαντικού φόρουμ.  Όλοι ευελπιστούν ότι το 5ο Διεθνές Φόρουμ, θα αποτελέσει την κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, γνώσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Tέλος, όπως προαναφέρθηκε χρυσός χορηγός του Φόρουμ είναι η Xenia και αργυροί χορηγοί: η Τράπεζα Πειραιώς, η HIT και η LYBRA. Παράλληλα επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines και Χορηγοί Φιλοξενίας οι: AFEA Travel and Congress και Athens Capital Hotel.

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76