UA-49499200-1

Σε νέα εποχή ανάπτυξης η AEGEAN με την παραλαβή των νέων Airbus A320neo

Επισφραγίζοντας 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, ένας νέος κύκλος δημιουργίας και ανάπτυξης ξεκινάει για την AEGEAN, με ανανεωμένη εταιρική εικόνα, με την παρουσίαση των τριών πρώτων νέων αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320neo, με κινητήρες Pratt & Whitney.

Η παρουσίαση των αεροσκαφών, με τη νέα εταιρική εικόνα, πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπων της πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και φορέων, συνεργατών, πελατών και εργαζομένων της εταιρείας.

Στην ομιλία του ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό τους και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από την άποψη αυτή, η AEGEAN συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη. Ειδικότερα δήλωσε: «Το 2020, φέρνει για εμάς ένα νέο ξεκίνημα, με νέα δυναμική, νέες δυνατότητες, νέα εικόνα. Οι επόμενοι 24 μήνες θα είναι μήνες εξαιρετικά δημιουργικοί, σε ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων. Για εμάς στην AEGEAN, τα νέα αεροσκάφη είναι πρωτίστως μια πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας με δημιουργικότητα και συστηματική δουλειά, να δημιουργήσουν για τους επιβάτες μας μια ακόμη καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, αναφέρθηκε στην καθοριστική και διαχρονική συμβολή της αερομεταφοράς στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και το αποτύπωμα που δημιουργεί στη χώρα. Επισήμανε δε ότι: «Θα συνεχίσουμε και στην τρίτη μας δεκαετία να επενδύουμε και να εργαζόμαστε για να αξίζουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών μας, να λειτουργούμε υπεύθυνα, με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να προσφέρουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους μας. Θα συνεχίσουμε να συμπράττουμε σε συλλογικές προσπάθειες για να επιτυγχάνουμε κοινούς στόχους. Με νέα εικόνα, που αποπνέει αξίες όπως η ελληνικότητα, η φιλοξενία, η αξιοπιστία φιλοδοξούμε ο νέος μας στόλος να λειτουργήσει ως όχημα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα ακόμα σύμβολο, μιας νέας δυναμικής, μιας νέας δημιουργικής αφετηρίας και για τη χώρα».

Από δεξιά προς τα αριστερά: Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος Aegean – Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός – Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος Aegean

Η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, έως το 2025, με δυνατότητα προσθήκης 12 επιπλέον αεροσκαφών (έως 58 αεροσκάφη). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 2,5-3 δισ. δολαρίων σε τιμές αγοράς (6-6,5 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου). Με αφετηρία το 2020 και σε βάθος 6ετίας, η AEGEAN θα επενδύει 500 εκατ. δολάρια το χρόνο σε επέκταση και εκσυγχρονισμό του στόλου της.

Έως τον Ιούλιο του 2020, η AEGEAN αναμένεται να παραλάβει 6 νέα αεροσκάφη για να συμπληρώσουν ένα στόλο 65 αεροσκαφών, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19 εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε ένα νέο επιπλέον αεροσκάφος θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία, την απασχόληση και τον κλάδο του τουρισμού, καθώς θα προσθέτει 100.000 νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, €80 εκατομμύρια ετήσια τουριστικά έσοδα και 70 άμεσες θέσεις εργασίας στην AEGEAN και την επίγεια εξυπηρέτηση.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των νέων αεροσκαφών, αυτά θα είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, αλλά και περιορίζοντας ιδιαιτέρως το αποτύπωμα θορύβου. Ταυτόχρονα η μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και βάρους ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και η αύξηση της εμβέλειας της πτήσης, δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς. Παράλληλα η καμπίνα διαθέτει βελτιωμένο διαθέσιμο χώρο ανά επιβάτη, συνδυάζοντας εργονομία, επιπλέον άνεση και σύγχρονη αισθητική. Τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

Τα νέα αεροσκάφη ξεκινούν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Μόναχο την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Του συνεργάτη μας Δημήτρη Χ. Ταχυνάκου

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76