UA-49499200-1

Οι «Αδερφοί Καραμάζοφ» παρατείνουν τις παραστάσεις τους

8.6.2015_Αδελφοί Καραμάζοφ

Ο «καραμαζοφικός άνθρωπος» που όλοι κρύβουμε μέσα μας, ικανός να κινείται και να βλέπει ψηλά τον κόσμο των ιδανικών και, ταυτόχρονα, κάτω τον κόσμο της πτώσης και των πολυαίμακτων παθών του, ο άνθρωπος που αγωνίζεται να βρει την αγάπη, αποκαλύπτεται μέσα από ένα μνημειώδες έργο.

Εικόνες, πρόσωπα, σχέσεις, ατμόσφαιρες, ήχοι, που συνδυάζουν τις πιο ασυμβίβαστες αντιφάσεις, αναδύονται από το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, «Αδερφοί Καραμάζoφ», το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη, διασκευή του Διονύση Καψάλη και πρωτότυπη μουσική της Μόνικας, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, και, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, παρατείνει τις παραστάσεις του έως τις 14 Ιουνίου, με νέες ημέρες και ώρες.

Αντιμέτωποι με τα βαθύτερα άκρα της ανθρώπινης συνείδησης

Η παράσταση αποτελεί μια παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι στη θεατρική σκηνή, μέσα από εικόνες φωτός και σκοταδιού. Ένα ταξίδι των ηρώων σε ατμόσφαιρες οριακές, σε τοπία και μνημεία που αναγκάζουν τους ήρωες να έρθουν αντιμέτωποι με τα βαθύτερα άκρα της ανθρώπινης συνείδησης, που μάχεται μεταξύ του κοσμικού και του μεταφυσικού. Μια οικογένεια χωρίς μητέρα. Μια πατροκτονία που επισφραγίζει την κυκλική περιπλάνηση της ανθρώπινης ψυχής από τον κόσμο της Πίστης, στον κόσμο του Λόγου και της Εξουσίας. Μοναξιές που σμίγουν με το Πάθος. Γυναίκες που υπερνικούν τη Λογική, που ακολουθούν τον Έρωτα, που αποδεικνύουν την Πίστη.

Ένας αδελφός, που επιμένει να συγχωρεί και να συμπονά.  Μια δίκη, που καταδεικνύει τον ένοχο, αλλά και τον δρόμο της Αλήθειας. Μια αναζήτηση για την αποδοχή της συνύπαρξης του Καλού και του Κακού σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ένα ταξίδι για το πρόσωπο της Αγάπης που κρύβεται σε σκοτάδια, όταν θέλει να αποκαλυφθεί και να ανακαλυφθεί. Να υπάρξει.

Ένα κείμενο, που καλείται να συνδυάσει την ποιητικότητα, την κρυμμένη ειρωνεία και τη μεταφυσική διάσταση του κορυφαίου μυθιστορήματος του Ρώσου δημιουργού, με έναν διάλογο σκηνικό που διατηρεί το μυστήριο και την αγωνιώδη προσμονή της αποκάλυψης μιας πατροκτονίας. Ένας μουσικός κόσμος από ήχους, ρυθμούς και μελωδίες που υποβάλλουν ήρωες και θεατές μέσα σε ατμόσφαιρες μεταφυσικές, αλλά γεμάτες από ανθρώπινη αγωνία. Από ανθρώπινη συμφιλίωση.

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή: Διονύσης Καψάλης, σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη, μουσική: Μόνικα, σκηνικά: Εύα Μανιδάκη, κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, sound design: Κώστας Μιχόπουλος, σχεδιασμός μαλλιών: Γιώργος Καμπούρης – Talkin’ Heads, βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή,
βοηθός σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα, εκτέλεση παραγωγής: Μανώλης Σάρδης – Pro4. Παίζουν: Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου, Αινείας Τσαμάτης.

Πληροφορίες
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5 – Αθήνα, τηλ.: 210 3228706. Ημέρες και ώρες παραστάσεων από 22 Μαΐου έως 14 Ιουνίου: καθημερινά εκτός Δευτέρας: 20.30, 30 και 31/5 και 3 και 4/6, 18.00 (το θέατρο παραμένει κλειστό στις 29/5 και 2/6). Διάρκεια παράστασης: 150 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: καθημερινά: κανονικό: 18 ευρώ, μειωμένο – φοιτητικό: 14 ευρώ, Κυριακές: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο – φοιτητικό: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Διαγωνισμοί μικρού Ντοκιμαντέρ για επαγγελματίες και μαθητές από το Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Δύο πρωτότυπους διαγωνισμούς, ένα για επαγγελματίες σκηνοθέτες (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Faito doc Festival …

G-EZ117CQG76