UA-49499200-1

Λαογραφικό Μουσείο Ρειχιάς – Εκεί που το παρελθόν διατηρείται ζωντανό

Ξεκίνησε την επαναλειτουργία του το λαογραφικό μουσείο Ρειχιάς, ένας χώρος γεμάτος μνήμες του παρελθόντος. Ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στο χθες και να έλθει σε επαφή με τη ζωή, τις συνήθειες και τον πολιτισμό των προγόνων μας.

Η πρώτη επίσκεψη στο Μουσείο πραγματοποιήθηκε από το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Ρειχιάς, τους οποίους ξενάγησε η υπεύθυνη κα Παναγιώτα Λάγγη.

Το Λαογραφικό Μουσείο Ρειχιάς δημιουργήθηκε το 1985 από το ενδιαφέρον του Ρειχιώτη Γιώργου Χ. Μπέλεση να διαφυλάξει και να αναδείξει το πολιτιστικό απόθεμα του Ζάρακα.

Εκθέτοντας κυρίως εργαλεία της γεωργικής παραγωγής και της οικοτεχνίας, ενδυμασίες, φωτογραφικό υλικό από τα κοινωνικά δρώμενα παλαιότερων εποχών και από τη ζωή των μεταναστών, έντυπο υλικό της περιόδου του μεσοπολέμου και οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει ένα συνδετικό κρίκο με το παρελθόν της περιοχής του Ζάρακα.

Το μουσείο σήμερα ανήκει στο Δήμο Μονεμβασίας και στεγάζεται σε διώροφο πετρόκτιστο οίκημα, χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής ταυτότητας του Ζάρακα. Ευρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο της Ρειχιάς και διαθέτει χώρο στάθμευσης.

Λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως με την υπεύθυνη λειτουργίας κα Παναγιώτα Λάγγη (Τηλ:6973072475, 2732051121). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Φωτό: facebook.com/Παναγιώτα Λάγγη

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76