UA-49499200-1

«Κυκλάδες»: Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στη 10η δράση της Be a Greek θα μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο με μια μαγική ξενάγηση σε ένα από τα ομορφότερα και καλύτερα δομημένα μουσεία της Ελλάδας.

Ο Κυκλαδικός πολιτισμός άνθισε στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, αφού διατηρεί μια από τις σημαντικότερες και πληρέστερες συλλογές κυκλαδικών αρχαιοτήτων στον κόσμο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα μαρμάρινων ειδωλίων και αγγείων, χάλκινων όπλων και εργαλείων καθώς και κεραμικής όλων των φάσεων της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου.

Μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τη μοναδική συλλογή κυκλαδικών αρχαιοτήτων που συνιστά μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο!

Ακτινοφόρος κεφαλή Ηλίου, 150 – 100 π.Χ. © Ρόδος, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστροου, Φωτο Πάρις Ταβιτιάν (από την περιοδική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής με τίτλο ΧΡΗΜΑ)

Σημαντικές Πληροφορίες
• Ημερομηνία Ξενάγησης: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
• Ώρα Έναρξης Ξενάγησης: 11:00
• Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
• Κόστος Ξενάγησης: 10€ / άτομο
• Παιδιά έως 10 ετών δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου).
• Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου του Μουσείου. Γενική είσοδος: 5€ ( Τιμή ανά άτομο του Ομαδικού Εισιτηρίου, για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο και πληροφορίες για την πρόσβασή σας θα βρείτε εδώ)
• Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1 (Μέγαρο Σταθάτου), 10674, Αθήνα
• Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από Διπλωματούχο Ξεναγό, μέλος της Ομάδας της Be a Greek

Το υπέρχο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

* Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, σας καλούμε να είστε στο σημείο συνάντησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, έχοντας ήδη μεριμνήσει να έχετε στη κατοχή σας το ακριβές αντίτιμο για το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο ή/και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα που σας δίνουν το δικαίωμα μειωμένης ή δωρεάν εισόδου στο Μουσείο. Για λειτουργικούς λόγους, θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης.

** Σας ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη Δράση μας δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς έχει σχεδιαστεί για ενήλικες και το ύφος αλλά και η διάρκειά της είναι τέτοια που καθιστούν την παρακολούθησή της από τους μικρούς μας φίλους κουραστική. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ξενάγησης, τα παιδιά που θα λαμβάνουν μέρος θα βρίσκονται υπό την εποπτεία αποκλειστικά των Συνοδών τους. Παρακαλούνται οι κκ. Συνοδοί όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της Ξενάγησης καθ’όλη τη διάρκειά της και τα παιδιά να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

*** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76