UA-49499200-1

Κίνα: 2.018 χιονάνθρωποι «κατέκτησαν» το Χαρμπίν

Την εμφάνισή τους σε θεματικό πάρκο του Χαρμπίν, στη βορειοανατολική Κίνα, έκαναν τις τελευταίες ώρες 2.018 χιονάνθρωποι.

Έργο περίπου 200 γλυπτών, οι χιονάνθρωποι έχουν ύψος από 50 εκατοστά έως 20 μέτρα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου Χόου Γινγκλί και όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 30.000 κυβικά μέτρα χιονιού για τις δημιουργίες που αναπαριστούν και διάφορες άλλες μορφές, όπως τα 12 ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου.

Η πόλη του Χαρμπίν, με πληθυσμό 4 εκατομμυρίων ανθρώπων και με περισσότερους από 9 εκατομμύρια κατοίκους να ζουν στην μητροπολιτική της περιοχή, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο… παγωμένα αστικά κέντρα στον βορρά της Κίνας, με τη μέση ημερήσια θερμοκρασία να κυμαίνεται στους -13 βαθμούς κελσίου, ενώ τη νύχτα πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, στους -24 βαθμούς.

Μάλιστα, ορισμένες ημέρες του χειμώνα o υδράργυρος κατρακυλά ακόμη και στους -35 βαθμούς, ευνοώντας έτσι τις συνθήκες δημιουργίας και διατήρησης γλυπτών από πάγο.

Γι’ αυτό και η πόλη φιλοξενεί κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών από Χιόνι και Πάγο, ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του παγκοσμίως, στο οποίο συμμετέχουν όχι μόνο Κινέζοι αλλά και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό παραδοσιακά κάθε Δεκέμβριο, με τα επίσημα εγκαίνιά του ωστόσο να πραγματοποιούνται τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Η «αυλαία» πέφτει τον Φεβρουάριο.

Το Χαρμπίν ιδρύθηκε το 1898 από Ρώσους ως σταθμός του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου. Μέχρι σήμερα, σημαντικό για την οικονομία της πόλης θεωρείται το εμπόριο με τη Ρωσία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76