UA-49499200-1

Ισπανίδα νοσοκόμα το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη

7.10.2014_Ισπανίδα νοσοκόμα το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην ΕυρώπηΤο πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα σε άνθρωπο ο οποίος δεν βρέθηκε ο ίδιος στη δυτική Αφρική, εντοπίστηκε στην Ευρώπη και πρόκειται για μια Ισπανίδα νοσοκόμα η οποία είχε φροντίσει ιερέα ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον ιό.

Σύμφωνα με το Reuters η νοσοκόμα βρέθηκε θετική σε τεστ για τον ιό, ενώ η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Τα πρώτα συμπτώματα στη νοσοκόμα εμφανίσθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και ότι παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες. Υπό παρακολούθηση είναι επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και ενδέχεται να αρχίσει να λαμβάνει θεραπεία από απόψε το βράδυ.

Η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου Ισπανού ιεραπόστολου που κόλλησε τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Ο 69χρονος Βιέχο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη όμως υπέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76