UA-49499200-1

Η παράκαμψη Ασωπού και Παπαδιανίκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

14-10-2016_%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%88%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%ba%cf%89

Τον τρόπο ανάθεσης μελετών, για σημαντικά έργα οδοποιίας, αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην 16η τακτική συνεδρίαση του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4:00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζουμε την έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού, προκειμένου να ανατεθεί η σύνταξη μελέτης για την παράκαμψη των οικισμών «Ασωπού» και «Παπαδιανίκων».

Επίσης στο ίδιο συμβούλιο εγκρίνεται και η διαδικασία για την σύνταξη μελέτης, η οποία θα αφορά την βελτίωση του οδικού δικτύου από Μονεμβασία μέχρι Άγιο Φωκά. Έργο σημαντικό και απαραίτητο, με δεδομένο, ότι σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται ο δρόμος Άγιος Φωκάς – Νεάπολη.

Τέλος αποφασίζεται ο τρόπος σύνταξης μελέτης, για την κατασκευή εννέα (9) ισόπεδων κόμβων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Λακωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του monemvasianews.gr, δύο (2) από αυτούς θα αφορούν τη διασταύρωση του Εθνικού δικτύου τόσο με την Επαρχιακή οδός προς Ασωπό, όσο και με το οδικό δίκτυο προς Μολάους αλλά και προς Μεταμόρφωση.

Όπως δήλωσε στο monemvasianews.gr η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι η σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών, για έργα που αποτελούν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Έργα που όπως τόνισε «δημιουργούν συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα περιοχές με υψηλή τουριστική αξία».

Τα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι τα εξής:

 1. Επικύρωση των πρακτικών της 9ης, 10ης και 11ης/ 2015 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 2. Ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός. Προβλήματα πρόσβασης των αγροτών.
 3. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Δημήτριου Δολτσινιάδη, με θέμα: Σχετικά με την Ιερά Μονή Καλαμίου.
 4. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Δημήτριου Δολτσινιάδη, με θέμα: Σχετικά με την Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου.
 5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 55.3 MW στις θέσεις «Μακρυλάκκωμα» και «Προφήτης Ηλίας» ΠΕ Λακωνίας των εταιρειών ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ ΑΕ & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΓΙΑΣ ΑΕ». (εξ αναβολής)
 6. Έγκριση 10ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2016.
 7. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού για την ένταξη νέων έργων στο Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές, στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της ΠΕ Λακωνίας.
 8. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών που προέκυψαν από τις μεγάλες πλημμύρες στην Λακωνία της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
 9. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.4 περ (στ) του Ν.3481/2006, όπως αντικατέστησε την περίπτωση (στ) της παρ. 2 του άρθρου 10 «Διαδικασία ανάθεσης με διαπραγματεύσεις», του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Σύνταξη φακέλων έργων για τη δημοπράτηση των μελετών α) Μελέτη παράκαμψης των οικισμών Γκορίτσας και Αγίων Αναργύρων της με αριθμό 4 Επ.Ο. Σπάρτη – Γκορίτσα – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι, β) Μελέτη ολοκλήρωσης σύνδεσης της Επ.Ο. 34 Βελιές – Νεάπολη με την Επ.Ο. 37 Μονεμβασιά – Ελληνικό – Νεάπολη, μέσω Αγίου Φωκά – Τμήμα Μονεμβασιά – Άγιος Φωκάς και γ) Μελέτη παράκαμψης των οικισμών Ασωπού και Παπαδιάνικων της Επ. Ο. 33 Μολάοι – Ασωπός – Παπαδιάνικα – Πλύτρα και σύνδεση της με την Επ.Ο. 36 Ελιά – Ασωπός – Δαιμονιά.
 10. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.4 περ (στ) του Ν.3481/2006, όπως αντικατέστησε την περίπτωση (στ) της παρ. 2 του άρθρου 10 «Διαδικασία ανάθεσης με διαπραγματεύσεις», του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Σύνταξη φακέλων έργου για τη δημοπράτηση των μελετών βελτίωσης των οδικών τμημάτων α) Μελέτη σύνδεσης της Επ.Ο. 19 Γύθειο – Αρεόπολη με την Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, τμήμα Άγιος Βασίλειος – Μαυροβούνι και β) Μελέτη κατασκευής εννέα ισόπεδων κόμβων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Λακωνίας.
 11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και κατασκευή πεζογέφυρας – ποδηλατογέφυρας στην οδό Αδειμάντου της ΔΚ Κορίνθου.
 12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός σταθμού βάσης σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε., στον οποίο πραγματοποιείται από κοινού χρήση με την COSMOTE Α.Ε., με κωδικό θέσης «ΨΙΟΝ Α/Δ – 0350144»  και βρίσκεται στην Τ.Κ. Κοίτας,  Δ.Ε. Οιτύλου  του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας, εντός περιοχής Natura ΖΕΠ με κωδικό GR2540008 «Νότια Μάνη».
 13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού του υφιστάμενου κέντρου εκπομπής της εταιρείας Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε, στο όρος «Λυκόδημος» της ΤΚ Πεταλιδίου του Δ Μεσσήνης ΠΕ Μεσσηνίας.
 14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την ανάπτυξη εγκατάστασης ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας ισχύος 500 KW, της Δ.Ε. Καρυών, της Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 15. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Τροποποίηση ΑΕΠΟ χοιροτροφικής μονάδας λόγω κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο ισχύος 150KW, μονάδα παστερίωσης και Φ/Β μονάδας 20KW, της εταιρείας Αφοί Γεώργα Ο.Ε.
 16. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας , για το έργο: Επισκευή προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας.
 17. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, για το έργο: Πεζοδρομήσεις στην Εθνική οδό Τρίπολης – 124 ΠΒΕ.
 18. Έγκριση εκτροπής – διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Στεμνίτσας (τμήμα Εκκλησούλα – Τρίλοφος – Παύλια) στα πλαίσια του έργου: «Άρση επικινδυνότητας συντήρησης βελτίωσης επαρχιακής οδού Εκκλησούλα – Τρίλοφο – Παύλια», του 4ου ΕΑΠ.
 19. Έγκριση μελέτης εργοταξιακής σήμανσης για την κατασκευή του τμήματος μεταξύ των συμβολών της Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καρύταινας με τις οδούς προς ΤΚ Πλάκας και 3ης Μονάδας ΑΗΣ Μεγαλόπολης, στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση και βελτίωση ΕΟ Μεγαλόπολης – Καρύταινας».
 20. Έγκριση 5ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2013ΕΠ02600001 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
 21. Έγκριση μελέτης σήμανσης – ασφάλισης της επαρχιακής οδού Άργους – Νέας Κίου.

Check Also

Το Ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Μονεμβασίας είναι γεγονός

Εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του θεματικού περιοδικού του Γυμνασίου Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος» με τίτλο «Λογοτεχνικές …

G-EZ117CQG76