UA-49499200-1

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ιατρική πρόληψη από το Σύλλογο Τρίτεκνων Λακωνίας

Δύο εξαιρετικοί γιατροί κάλυψαν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Τρίτεκνων Οικογενειών Νομού Λακωνίας «Οι Λάκωνες», σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος τους Δήμου Σπάρτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και το παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 202,2 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.

Ο ιατρός Δρ. Δημήτριος Κρητικάκος, χειρουργός οφθαλμίατρος έθεσε τις ηλικίες και τις χρονικές στιγμές όπου ο γονέας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επισκεφτεί τον οφθαλμίατρο, είτε προληπτικά είτε για να προλάβει παθήσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν μη ανατρέψιμες, ενώ στο τέλος της ομιλίας του έδωσε καίριες συμβουλές αποτροπής τραυματισμών των μικρών παιδιών στα μάτια.

Η παιδίατρος Δρ. Μαριανέλλα Σαλαπάτα, έκανε μια σοβαρότατη παρουσίαση των κινήσεων και των πράξεων όπου ένας ενήλικας θα πρέπει να εφαρμόσει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που ενδεχομένως θα πρέπει να προβεί ώστε να σώσει ένα βρέφος ή ένα παιδί.

Τα δύο θέματα ήταν άκρως ουσιαστικά και οι παρουσιάσεις των δύο ιατρών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο αποτελείτο από ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, γονείς και παιδιά και σύσσωμη την ακούραστη ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κ.κ. Νίκων Τζινιέρης και Θεόδωρος Βερούτης.  Κλήση για ευαισθητοποίηση στα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Λακωνίας κ. Γεώργιος Οικονομάκης, αναφέροντας την κρισιμότητα της στήριξης τους ως πολυμελών πλέον οικογενειών με ιδιαίτερα βεβαρημένες υποχρεώσεις σε μία κοινωνία με έντονο δημογραφικό πρόβλημα.

Τέλος ανακοινώθηκε η διοργάνωση του πρωτοχρονιάτικου χορού του συλλόγου τρίτεκνων στο κέντρο Κεφαλάρι στον Αγιο Ιωάννη, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μέσω της διασκέδασης και της ανταλλαγής ευχών για τη νέα χρονιά.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιάκωβο Νικολόπουλο με το κατάστημα «Τρόπικαλ» όπου ομόρφυνε το πάνελ των ομιλητών με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.  Με την ευκαιρία της ημερίδας μοιράστηκαν στην είσοδο τα παραμύθια και τα dvd καθώς και οι εικονογραφημένες οδηγίες για την προφύλαξη των μικρών παιδιών, όπου η βουλευτής κα Έλενα Ράπτη είχε παραδώσει στο σύλλογο σε προηγούμενη επίσκεψή της.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση του επισημαίνεται ότι τα ημερολόγια του Συλλόγου Τρίτεκνων, τα παραμύθια, τα dvd’s και οι εκπτωτικές κάρτες των super market ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ διατίθενται κάθε Τρίτη, από τις 17:00 έως τις 18:30,  στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Βρασίδου 127 στην Σπάρτη.  Πληροφορίες:  69 777 19 682.

Check Also

Στις «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά συμμετείχε η Επαγγελματική Ένωση Βατίκων

Μαρούλη Κατζιλιέρη Τις «Ημέρες Θάλασσας 2024» διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, το διήμερο 1 και 2 …

G-EZ117CQG76