UA-49499200-1

Απολογισμός έργου από τον Φ.Δ. Πάρνωνα – Μουστού

25.11.2015_Απολογισμός έργου από τον Φ.Δ. Πάρνωνα - Μουστού

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού πραγματοποίησε ημερίδα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Πολυχώρου του κτιρίου της ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, με θέμα «Η συνεισφορά του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στην προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής».

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό η συνεισφορά του Φορέα στην επίτευξη των στόχων του έργου και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του.

25.11.2015_Απολογισμός έργου από τον Φ.Δ. Πάρνωνα - Μουστού_1

Στην ημερίδα εκτός από κατοίκους της περιοχής, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο κ. Γεώργιος Μπακούρης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι οποίοι κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυναν χαιρετισμό. Στην ημερίδα το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μήλιο, τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Χρυσομάλλη, οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες της ημερίδας, ενώ συμμετείχαν μέλη και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

Με επιστολή τους απηύθυναν χαιρετισμό, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και οι Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι οποίοι μεταξύ των άλλων, δήλωσαν τη στήριξή τους στο έργο και στις προσπάθειες του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής, αιτιολογώντας τη μη φυσική παρουσία τους στην ημερίδα λόγω κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων.

25.11.2015_Απολογισμός έργου από τον Φ.Δ. Πάρνωνα - Μουστού_3

Συμβολικά ενθύμια για την ευδόκιμη προσφορά τους στο έργο του Φορέα κατά τη διάρκεια της θητείας τους απονεμήθηκαν, από το Διοικητικό Συμβούλιο, στους πρώην Προέδρους του, τον κ. Γεώργιο Χατζηγιάννη, την κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, αλλά και τον νυν Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μήλιο, καθώς για την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον Φορέα, στην εθελόντρια κα Sue Davy και στον διεθνούς φήμης έλληνα ηθοποιό κ. Γιώργο Χωραφά.

Στη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκε από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, η συνολική αποτίμηση του έργου που υλοποιήθηκε ενώ στη συνέχεια με αντίστοιχες παρουσιάσεις, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, στις δράσεις επόπτευσης και φύλαξης, καθώς και στο πρόγραμμα της παρακολούθησης (monitoring) ειδών της βιοποικιλότητας και τύπων οικοτόπων της προστατευόμενης περιοχής. Ακολούθησε εισήγηση από τους επιστημονικούς υπευθύνους των έργων παρακολούθησης και καταγραφής, α) της χλωρίδας, β) των αμφίβιων-ερπετών και γ) των χειροπτέρων με αντίστοιχη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου τους.

25.11.2015_Απολογισμός έργου από τον Φ.Δ. Πάρνωνα - Μουστού_2

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση», προβλήθηκε στους παρευρισκομένους, έπειτα από μία σύντομη παρουσίαση του έργου «Παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού μηνύματος και τεσσάρων ταινιών-ντοκιμαντέρ» από τον σκηνοθέτη, ενώ διανεμήθηκε σε όλους έντυπο υλικό που παράχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Παραγωγή έντυπου υλικού ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης».

Ο Φ.Δ. Πάρνωνα – Μουστού, ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τις παρατηρήσεις τους πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν, καθώς και τους ομιλητές με τη συμβολή των οποίων ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ημερίδα. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Ν. Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας «Πάρνωνας Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» κ. Μαρίνη Μπερέτσο, για την παραχώρηση του χώρου του αμφιθεάτρου της Φάμπρικας Πολιτισμού Λεωνιδίου όπου και πραγματοποιήθηκε η ημερίδα.

 

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76