UA-49499200-1
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023

Αναζητώντας «Τα 7 κλειδιά» της παραγωγικής μας ιστορίας

26.1.2015_Αναζητώντας «Τα 7 κλειδιά» της παραγωγικής μας ιστορίας

Στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), έως τις 30 Απριλίου, με δωρεάν είσοδο.

Επιδιώκοντας να «ξεκλειδώσει» τα μυστικά της παραγωγικής ιστορίας της χώρας μας, το ιδιαίτερο διαδραστικό εκπαιδευτικό εγχείρημα «Τα 7 κλειδιά», που συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες, βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν, μέσα από το παιχνίδι, διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Πώς μπορούμε να βάψουμε ένα κομμάτι ύφασμα με ένα αμύγδαλο; Ποιο είναι το σκληρότερο υλικό στη φύση; Πώς η τριβή  καθορίζει τη χρησιμότητα διαφορετικών υλικών; Τι είναι η Κάμινος Hoffmann; Ποιες είναι οι πηγές ενέργειας, που βοηθούν στην παραγωγική διαδικασία; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα, που αναζητούν απαντήσεις, οι οποίες εμπεριέχουν και τις λέξεις – κλειδιά, που θα οδηγήσουν στη σωτηρία της Λίμνης Στυμφαλίας.

Μια έξυπνη διαδρομή με πολλά αινίγματα και πειράματα

Στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), έως τις 30 Απριλίου, με δωρεάν είσοδο, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με βασικές πρώτες ύλες, όπως το λάδι, το μετάξι, το μάρμαρο  (που σχετίζονται άμεσα με τη θεματική των Μουσείων, που εντάσσονται στο Δίκτυο του ΠΙΟΠ) και, σταδιακά, αντιλαμβάνονται τις χρήσεις, αλλά και τη σημασία τους, μέσα από μια έξυπνη διαδρομή με πολλά «εμπόδια» – γρίφους, αινίγματα και πειράματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, εξειδικευμένοι μουσειοπαιδαγωγοί καθοδηγούν τα παιδιά, που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες λειτουργούν βάσει της ανθρώπινης κίνησης και βοηθούν στον πειραματισμό και την καλύτερη κατανόηση φυσικών φαινομένων και όχι μόνο.

26.1.2015_Αναζητώντας «Τα 7 κλειδιά» της παραγωγικής μας ιστορίας_

Για το γενικό κοινό και για σχολικές ομάδες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 – 14 ετών, που συνοδεύονται. To κοινό θα γίνεται δεκτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 10:00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες), και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.
Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Οι σχολικές ομάδες θα γίνονται δεκτές τα πρωινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και μόνο κατόπιν έγκαιρης κράτησης στα τηλέφωνα 210 9469631 – 632 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 έως 14:00). Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και, στο τέλος, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση, με έπαθλο μια εκδρομή σε ένα από τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11) – Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9469600. Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα. Σε όλους τους ορόφους των κτηριακών εγκαταστάσεων, είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου, υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ και είναι ευπρόσδεκτοι οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr